Ghostbusters Blu-Ray review + wedstrijd

Ghostbusters **1/2

Regie: Paul Feig (Spy)

Met: Kirsten Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Leslie Jones, Chris Hemsworth

Speelduur: 116′ (theatrical), 134′ (extended)

Nu verkrijgbaar op schijf en stream. Wie kans wil maken op een gratis Blu-Ray van Ghostbusters scrolled verder naar het einde van deze post.

Het verhaal: Vier vrouwen (en hun receptionist) bundelen de krachten om Manhattan te redden van een plotselinge invasie van geesten en spoken en het slijm dat de stad overspoelt … Who you gonna call?

Ons verdict: Meer dan om de film zelf (daarover later meer) zal de reboot van de in de jaren ’80 immens populaire Ghostbusters franchise de geschiedenis ingaan als dé prent die meer mysogyne uitspraken heeft uitgelokt dan een ladderzatte Donald Trump. Toen de eerste trailer op YouTube verscheen, werd ie zelfs de meest gedislikete trailer aller tijden en de reacties deden zelfs de gemiddelde HLN commentaren verstommen. Actrice Leslie Jones (nota bene het enige zwarte lid van de nieuwe spokenjagers, red.) kreeg zelfs veelvuldig fysieke bedreigingen. Het is máár een film jongens: Get a life!

Zelf kregen we het warm noch koud bij het idee van een Ghostbusters-reboot. Jazeker, ook bij onze redactie roept het origineel enig jeugdsentiment op, maar daar blijft het bij. Over naar 2016 en de nieuwe Ghostbusters zelf. Regisseur Paul Feig wist ons eerder te verblijden met hilarische komedies als Bridesmaids, The Heat en Spy. Voor Ghostbusters werkte hij opnieuw samen met z’n fetisj-actrices Wiig en McCarthy, aangevuld met SNL-alumni als Kate McKinnon en Leslie Jones, en een oprecht grappige Chris Hemsworth, en kreeg hij bovendien het grootste productiebudget uit z’n carrière. Jammer maar helaas, ook hier kregen we het warm noch koud van.

Ghostbusters is geen absolute stinker als pakweg Pixels vorig jaar. Ook wij moesten af en toe gniffelen en de CGI zijn zoals het hoort anno 2016 vaak indrukwekkend. Maar het script is echter te zwak, de dialogen te druk, en de speelduur te lang (zeker in de extended edition) om deze echt te kunnen aanraden voor iemand boven de pakweg 12 jaar. Iedereen daaronder zal vast en zeker genieten. Ontdek hieronder hoe je je kinderen, neefje, nichtje of buurjongen blij kan maken.

WEDSTRIJD

Zoals aangekondigd mogen we van Sony Home Entertainment enkele gratis Blu-Rays weggeven van Ghostbusters. Wat moet je doen om kans te maken?

1.) Like onze Facebook pagina.

2.) Stuur de antwoorden op onderstaande vragen naar info[at]moviepulp.be voor 31 december 2016.

Wie is de componist van de originele Ghostbuster song?

Hoe vaak werkte regisseur Paul Feig al samen met Melissa McCarthy?

Hoeveel deelnemers zal deze wedstrijd hebben tegen 31 december?

 

Vergeet zeker ook je naam en adres niet te vermelden.

 

SUCCES!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter