Tower Heist Blu-Ray review

Tower Heist ***1/2

Regie: Brett Ratner (Rush Hour)

Met: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Tea Leonie, Matthew Broderick, Alan Alda

Speelduur: 100′

Haal deze amusante actiekomedie in huis van 21 maart op DVD, Blu-Ray of via Video-On-Demand

Het verhaal: Een groep voormalige werknemers van een hyperluxueus appartementencomplex in New York besluit om wraak te nemen op een frauduleuze miljardair die er vandoor is met hun pensioenfonds. Ze roepen hierbij de hulp van een grofgebekte straatboef … .

Ons verdict: Brett Ratner kreeg nog maar zelden waardering voor zijn vakwerk van de gevestigde cultureel correcte filmcritici. En toegegeven, alhoewel hij zijn eerste ‘meesterwerk’ nog moet maken, zijn z’n films (o.a. Money Talks, Rush Hour, Red Dragon, After The Sunset, red.) zelden minder (maar ook niet meer) dan oerdegelijk mainstream entertainment. Deze Tower Heist past perfect binnen bovenstaand rijtje. Verwacht je dus aan een vinnige komedie met een vleugje actie, en zelfs één waarlijk spectaculaire scène (Ferrari + wolkenkrabber + Thanksgiving parade, red.). Een ensemble komedie als Tower Heist valt of staat echter met de casting. En daarmee zit het meer dan ok! Ratner verzamelde dan ook een selectie bekende koppen die perfect in hun rol zitten. Stiller, Affleck, Alda, allemaal passen ze perfect bij hun respectieve personage. De grootste lof gaat naar Eddie Murphy, die eindelijk nog eens het komisch talent etaleert dat hij vooral in de jaren ’80 op regelmatige tijdstippen liet zien. Tower Heist is nergens oprecht hilarisch of nagelbijtend spannend, maar amuseert de volledige speelduur. Perfect kijkvoer voor een ontspannend avondje film kijken.

De Blu-ray: De film heeft een prima beeldkwaliteit (2.35:1 HD-beeld) en hetzelfde kunnen we zeggen van de geluidskwaliteit (Engels DTS-HD MA 5.1). Extra features bestaan uit: audiocommentaar, alternatieve eindes, erwijderde scènes, bloopers, een videodagboek, een making-of en enkele exclusieve U-Control features.

Bekijk alvast een korte featurette van Tower Heist.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter