Cinema reviews: Black Snake Moan

Black Snake Moan PosterBlack Snake Moan***

Regie: Craig Brewer (Hustle & Flow)

Met o.a. Samuel L. Jackson, Christina Ricci en Justin Timberlake

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van Jacky Brown*** en Danny The Dog****.

Vergelijk prijzen van Black Snake Moan online op Kelkoo!

Het verhaal: Rae (Ricci) is een ziekelijke nyfomane die in moeilijke tijden bekeert nadat haar vriendje (Timberlake) haar in de steek laat voor het leger. De volgende dagen wordt ze door verschillende mannen mishandeld en uiteindelijk eindigt ze in de goot van een verlaten dreef. Ondertussen vindt Lazarus (Jackson) haar, een oude zwarte man die nog maar net van zijn vrouw gescheiden is. Hij beslist om haar te verzorgen, maar dit blijkt niet zo’n gemakkelijke klus. Radeloos en woest bindt hij een ketting rond haar middel om zo de duivel in haar te verdringen.

Samuel L. Jackson en Christina Ricci in Black Snake Moan

Ons verdict: Persoonlijk was ik een beetje ontgoocheld door Black Snake Moan. Ik had een film in gedachten die er zwaar over was met een degelijk verhaal. In realiteit testte de film weinig ethische grenzen en had het bijna geen verhaal. Het enige wat er zwaar over was, was de zang in de film. Die waren ronduit slecht! Ik hou wel van blues, maar in Black Snake Moan waren er zeker 6 muziekfragmenten die op niks trokken. Waarom ze Samuel L. Jackson en Christina Ricci lieten zingen in plaats van Justin Timberlake, blijft mij een raadsel. Toch moet ik zeggen dat de acteerprestaties in deze film uitmuntend zijn. Ricci doet haar beste acteerprestatie in jaren, Timberlake laat weer wat fijns van zich zien en Samuel L. Jackson plaatst de kers op de taart door de de rol van een gestoorde oude man met grote klasse te spelen. Sommigen durven zelfs stellen dat dit Jackson’s beste acteerprestatie ooit is en ik geloof dat ze hier best gelijk in kunnen hebben. Daarboven komt ook nog het feit dat deze film niet beter kon beginnen. Geef toe, hoe kan je een film beter beginnen dan met een stomende seksscène? Orginele keuze, mannen! Tot slot was er nog die verbazingwekkende quote: “Ain’t no better cure against the blues than some good pussy!” Gewoonweg superb! Hoe komt je op zo’n geniale zin?

Besluit: Gemengde gevoelens dus, maar in het ‘movietrash’-genre waar Tarantino en Rodriguez heer en meester zijn, zal Brewer nog wat moeten leren. Onderaan vind je een leuk groepsinterview met de cast van de film:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter