The Lion King recensie op Disney Plus België

The Lion King recensie op Disney Plus BelgiëThe Lion King ***

Regie: Jon Favreau (Iron Man, Jungle Book, The Mandalorian)

Met de stemmen en gezichtsuitdrukkingen van Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones, Seth Rogen, Florence Kasumba, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard, John Oliver, Keegan-Michael Key, Billy Eichner, John Kani,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Jungle BookAladdin & The Nutcracker and the Four Realms.

Het verhaal: In Afrika is de kringloop van het leven rond nu de koning & de koningin van de jungle, Mufasa & Sarabi, hun kindje Simba verwachten. Maar al snel is Scar, de voormalige troonopvolger van de Pride Lands, van plan om verandering te brengen in deze royale situatie…

The Lion King recensie op Disney Plus België

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Disney Plus België start op 15 september 2020

Ons verdict: De herinterpretatie van klassieke “Westerse” sprookjes heeft het voorbije decennium een lange weg afgelegd sinds Warner Bros. voor het eerst de uitdaging aanging met Snow White & the Huntsmen. Het uitdagende & donkere karakter van de kinderverhalen uit de Middeleeuwen (of laat ons eerder zeggen de Belle Epoque tot waar ons collectief geheugen ergens gaat) is, door het feit dat Disney brood zag in live action remakes en zijn verhalen zelf is gaan beginnen invullen, stelselmatig verlicht en laat The Lion King daar geen uitzondering op zijn zoals Dumbo dit enigszins wel was.

The Lion King recensie op Disney Plus België

Regisseur Jon Favreau samen met castleden zoals Beyoncé Knowles, Donald Glover & Seth Rogen doet met deze Lion King wat het moet: Een eer brengen aan de tekenfilmklassieker uit de jaren ’90. Dan weet je al wel hoe laat het is, want de sluizen zullen regelmatig open blijven staan met de (gekende) triestige plotwendingen in het verhaal en de schattigheid druipt zoals vrijwel elke Disney-film van het scherm. The Lion King was immers destijds al, gelijkaardig als Bambi, gekend om de emoties in zowat de hele bus inclusief ouders, familie, vrienden & collega’s aan te wakkeren. Met een budget van dik boven de 100 miljoen dollar doet Favreau ook wat van hem verwacht wordt: Een iets kwalitatieve versie brengen van de motion capture-technologie die hij toepaste met The Jungle Book en de veilige verhaallijn volgen zoals het Huis van de Muis dat dicteert. Eigenheid van de cast & crew wordt daarbij opgeofferd, zelfs met de povere score van Hans Zimmer & de titelsong Spirit van Queen B herself, hoewel James Earl Jones, Seth Rogen & Florence Kasumba met hun unieke stemkleur de steriele boel wat karakter geven. De actie in The Lion King faalt uitermate met enkel de achtergrond en de personages die op de voorgrond blijven in het slot van de film, terwijl de intelligente cameraperspectieven zoals de meeste producties van Favreau stevig uit blijven. Tot slot zijn de scènes zo goed als gelijklopend met de originele cartoon, maar ze worden nog net iets meer uitgerekt om toch maar die heilige 2 uur speelduur te kunnen evenaren. Het doet de film weliswaar geen goed.

Kortom, met deze live action verfilming van The Lion King toont Disney hoeveel het bereid is om te investeren in zijn tekenfilmklassiekers, maar het is verre van zijn intentie om de duistere kant van oude sprookjes terug te leven te laten komen. Eén tip: Breng een dikke zakdoek mee!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter