Een vroege Mandalorian recensie op Disney Plus België

Een vroege Mandalorian recensie op Disney Plus BelgiëThe Mandalorian *

Bedenker: Jon Favreau (Lion King, Iron Man, Jungle Book)

Met Pedro Pascal, Gina Carano, Giancarlo Esposito, Werner Herzog, Nick Nolte, Omid Abtahi, Taika Waititi,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van andere Star Wars-series zoals Star Wars Rebels of Star Wars: The Clone Wars.

Het verhaal: De avonturen van een eenzame huurling in The Outer Rim van de Star Wars-galaxy, ver buiten het gezag van The New Republic.

Een vroege Mandalorian recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Ja, je leest het goed. Disney Plus lanceert deze week internationaal in Angelsaksische markten zoals Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland & … Nederland. Onze Noorderburen krijgen opnieuw vanwege hun innovatief karakter (en ook het feit dat ze daar o.m. de app ontwikkelen) het primeur als Europese markt om de spiksplinternieuwe streamingdienst te testen. De dienst is er al actief sinds eind oktober voor gratis en voor niks. En België? Nou, gezien onze conservatieve (Franse?) kant mogen we het bekijken van de nieuwe Disney+-series & -films voorlopig tot en met april 2020 op onze buik schrijven. Geen bioscooprelease, geen Netflix-release, nada

Wat kunnen we doen als die hard Star Wars-fan om de serie te bekijken? Klopt, we kunnen het illegaal downloaden zoals zowat iedereen in de jaren 2000 en waarschijnlijk opnieuw vanaf 2020. Een VPN aanschaffen en een Hollander lastig vallen? Nee, sorry, tot dat niveau laten we ons bij MoviePulp.be niet verlagen. Wij gaan gewoon lekker klagen, zeuren & protesteren samen met de andere Belgen die ontgoocheld zijn, want anno 2020 is het onaanvaardbaar voor een conglomeraat (en zelfs in zekere zin monopolist) zoals The Walt Disney Company om zijn unieke content niet wereldwijd aan te bieden. Telenet doet het al jaren voor HBO, Apple kan het, Netflix is gewoon Netflix en Amazon volgt van tijd tot tijd zijn concurrent voor zijn strafste content. Of werkt samen met filmdistributeurs zoals The Searchers om Belgen toch de kans te geven de releases te bekijken in de bioscoop. Het is een triestige evolutie. Zijn er oplossingen? Jazeker. Ik denk dat er oplossingen zijn en dat Disney absoluut wat meer risico mag nemen in de streamingmarkt met een wereldwijde omzet van 11 miljard dollar dit jaar. Bovendien heeft Disney & Fox een voortreffelijk team in België die perfect weet hoe het content op de markt moet brengen. Beiden zijn al jaren marktleider in België. Gaat deze fake recensie effectief een verschil maken? Nee. Dat weten we ook. Tenzij jullie net zoals ons zowat alle nieuwe content van Disney+ op Rotten Tomatos, IMDb & Metacritic een dikke vette nul geven.  En aan mijn concullega’s, join me om te tonen wat de kracht van de media nog is in tijden van Google & Facebook. Misschien schieten ze dan wakker in Burbank, California.

Kortom, F*** U, Disney Worldwide. Not cool! Give us Belgians Disney Plus, NOW!!! Of toch de mogelijkheid om de content op een meer traditionele manier te bekijken.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter