The Dictator DVD review

The Dictator ***

Regie: Sacha Baron Cohen (Borat, Brüno)

Met Sacha Baron Cohen, Ben Kingsley, Jason Mantzoukas, Megan Fox, Sayed Badreya, Aasif Mandvi,

Speeltijd: 83′

Ga kijken als je hield van vorige films van Sacha Baron Cohen zoals Borat en Brüno.

Het verhaal: Admiral General Aladeen is een dictator voor de Democratic Republik of Wadiya die doet zoals hij wenst en iedereen de kop afhakt die niet naar hem luisteren (of die hij niet graag heeft). Aladeen komt weliswaar in de problemen als hij naar de Verenigde Staten moet reizen om aan te tonen dat hij geen massavernietigingswapens verstopt in Wadiya en daar listig door zijn rechterhand Tamir wordt vervangen met zijn domme dubbelganger Efawadh.

Sacha Baron Cohen & Megan Fox in The DictatorOns verdict: De reputatie van Sacha Baron Cohen kent zijn ups en downs met Borat dat de lucht in geprezen werd, maar Brüno die volledig de dieperik in ging. The Dictator is voor de komiek terug een stap in de goede richting. Hij creëert met Admiral General Aladeen weer een grappig stereotype figuurtje die in de achtergrond van de onrusten in het Midden-Oosten, de oorlog op Irak en de Arabische lente goed opgenomen worden door het publiek. Bovendien werd het hoofdpersonage goed gehypte dankzij de stunt die Cohen uithaalde in Cannes. De film zelf bevat heel wat hilarische scènes, maar toch ook wel walgelijke stukken die er lichtjaren over gingen. Met de bevallingsscène kreeg ik braakneigingen en deze vond ik persoonlijk niet meer grappig. Je moet van de stijl houden van Sacha Baron Cohen: choquerend, vulgair en grenzeloos. The Dictator vulde niet echt mijn verwachtingen in, aangezien de humor het niveau van Borat niet echt haalde.

Kortom, fans van Sacha Baron Cohen moet ik niet vertellen dat ze deze film in de DVD-kast moeten bezitten. Iedereen die eens goed wil lachen met de gebeurtenissen in het Midden-Oosten, raad ik aan The Dictator eens te huren. Bekijk onderaan een aantal clips uit The Dictator en oordeel zelf:

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter