Mr. Robot S4 recensie op Telenet Play

Mr. Robot S4 recensie op Telenet PlayMr. Robot S4 *****

Bedenker: Sam Esmail (Homecoming, Mr. Robot)

Met Rami Malek, Christian Slater, Carly Chaikin, Portia Doubleday, Martin Wallstrom, Grace Gummer, Michael Cristofer, BD Wong, Jake Busey,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Fight Club, Split & de vorige seizoenen van Mr. Robot.

Het verhaal: Het is kerst. Elliot & Mr. Robot keren terug, terwijl Darlene worstelt met echte problemen. Tyrell verveelt zich & Dom ziet spoken.

Rami Malek in Mr Robot S4 recensie

Ons verdict: Onder het motto Die Hard is a Christmas-movie” en blijkbaar Iron Man 3 ook gezien de petitie van Marvel & Disney, voegen we een nieuw streepje content toe aan deze lijst: Mr. Robot S4. Het 4de seizoen en finale seizoen van deze schitterende serie rondde zijn rit vandaag officieel af en het is zonder twijfel één van de beste eindes die we tot op heden zagen in een serie.

Rami Malek vs. Christian Slater in Mr Robot S4 recensie

Wat is er zo mindblowing aan deze serie? Mocht de Golden Globe-nominaties je nog niet overtuigd hebben of onze initiële recensies over deze reeks die een donkere & depressieve enscenering combineert met kapitalistisch complotdenken, de acteerprestatie van Rami Malek als vigilante hacker ondersteund door Christian Slater, Carly Chaikin & Portia Doubleday in combinatie met het meesterlijk inzicht van bedenker & regisseur Sam Esmail zijn als het ware de sleutel tot deze serie. En dat is voor dit laatste seizoen ook niet anders! De serie begon al sterk met een pilot vol twists & turns, maar dat was niets vergeleken met de fenomenale cliffhanger midden de reeks en aflevering 7 die zoals een theaterstuk van Shakespeare tot ontplooiing komt en aflevering 9 die één van onze lievelings heists is geworden naast Inside Man. Doorheen de serie zet Esmail ook weer (meermaals) zijn handtekening neer door heel wat adembenemende shots met de nodige symboliek te voorzien (cfr. de scène in de trappenhal). Als kers(t) op de taart is er de uiteindelijke dubbelaflevering aan het einde die gerust in een glazen kastje mag hangen.

Kortom, het ontbreekt niet aan legendarische scènes in dit laatste seizoen van Mr. Robot… Sam Esmail & Rami Malek halen een allerlaatste keer alles uit de kast. Nog steeds volledig te bingen op Telenet Play, binnenkort op Blu-Ray.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter