Antlers filmrecensie

Antlers recensieAntlers ***

Regie: Scott Cooper (Crazy HeartOut of the Furnace, Black Mass)

Met Keri RussellJesse Plemons, Graham Greene, Jeremy T. Thomas, Scott Haze,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van The Lodge, Hold the Dark & Wind River.

Het verhaal: Een leraar uit een klein stadje in Oregon en haar broer, de plaatselijke sheriff, ontdekken dat een jonge leerling een gevaarlijk geheim heeft met beangstigende gevolgen.

De cast uit Antlers filmrecensie

Ons verdict: Streamingdiensten hebben niet alleen voor een explosie aan content gezorgd in 2021, door de COVID-19 crisis krijgen we nu pas heel wat nieuwe films in internationale & lokale bioscopen. Zo ook Antlers door Scott Cooper met namen zoals Keri Russell & Jesse Plemons. Dat de films van Amerikaanse regisseur Scott Cooper niet voor iedereen zijn, moet duidelijk zijn met films zoals Crazy HeartOut of the Furnace, Black Mass & Hostiles, maar Antlers gaat hij toch nog een streepje verder.

De Wendigo uit Antlers filmrecensie

Met een zeer donkere cinematografie op het niveau van The Lodge brengt Cooper Indiaanse folklore tot leven van de mythische Wendigo. Een trend die reeds werd ingezet met films zoals Hold the Dark & Wind River die de (horror)verhalen van de native American in kaart willen brengen. Niet alleen de enscenering geeft invulling aan Antlers, ook de cast met de jonge Jeremy T. Thomas aan kop ondersteund door een vakkundige Jesse Plemons & Keri Russell. So far so good. De editing laat weliswaar te wensen over waardoor het mysterie al snel omslaat in langdradigheid zonder suspense & wat digitaal gespeel hier en daar om de beelden Rated R te maken. Antlers spaart ook niet op controversiële keuzes in het plot, ondanks het feit dat de film gebaseerd op het kortverhaal The Quiet Boy door Nick Antosca. Keuzes die je misschien wat moeten liggen als filmliefhebber. Bij ons bleef het wat op onze maag liggen, waardoor we vooral een soort naar gevoel overhielden na het kijken van Antlers. Misschien ook wel de bedoeling van de regisseurs & zijn team.

Met andere woorden, Antlers is net zoals Hereditary & The Lodge bevreemdend angstig. Horrorliefhebbers komen aan hun trekken. Vanaf deze week te zien in Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter