Jungle Cruise recensie op Disney Plus VIP België

Jungle Cruise recensie op Disney Plus VIP BelgiëJungle Cruise ** in 4DX ** 1/2

Regisseur: Jaume Collet-Serra (Unknown, The Shallows, Black Adam)

Met Dwayne Johnson, Emily Blunt, Edgar Ramirez, Jesse Plemons, Paul Giamatti, Jack Whitehall, Andy Nyman,…

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield vande nieuwere films van Indiana Jones, de Pirates of the Caribbean & Jumanji.

Het verhaal: Trek samen met publieksfavorieten Dwayne Johnson en Emily Blunt op het avontuur van je leven met Disney’s Jungle Cruise, een levendige en sensationele tocht door de Amazone met de bijdehante schipper Frank Wolff en de onverschrokken wetenschapper Dr. Lily Houghton.

De cast van Jungle Cruise recensie met o.m. Dwayne Johnson, Emily Blunt & Jack Whitehall

Ons verdict: De inspiratie van The Walt Disney Company is soms ver zoek. Voor zijn nieuwste live action film kiest het Huis van de Muis ervoor om zijn langstlopende attractie in Walt Disney Parken, de Jungle River Cruise, tot leven te brengen. J… O… Y… Daar is het al meer dan een decennium mee bezig, maar het is pas toen Dwayne Johnson in de kijker kwam, dat de bal effectief aan het rollen ging. Onder het motto “Hey, Sony verdient er veel geld mee, waarom wij niet” hadden ze toch beter de plannen geborgen toen er nog gesprekken waren met Tom Hanks, want Jungle Cruise laat te wensen over.

De cast van Jungle Cruise recensie met o.m. Dwayne Johnson, Emily Blunt & Jack Whitehall

The Rock heeft nl. zijn fair share aan avonturenfilms al sinds hij zijn carrière begon als Scorpion King: De Jumanji-films Welcome to the Jungle & Next Level, Journey to the Center of the World 2 & dan nu Jungle Cruise. Om nieuwe wind in zijn repetitief portfolio te blazen wordt hij tegenover Emily Blunt geplaatst. Een slechte combo, want hoewel de dialogen tussen de 2 best grappig zijn & goed werken, is de romance tussen Dwayne Johnson & Emily Blunt basically cringy. Om het op zijn Phoebe’s te zeggen: Auw, my eyes, my eyes! Maar goed, Jungle Cruise gaat goed van start dankzij het sterke werk van Frans regisseur Jaume Collet-Serra, maar halverwege de film willen de producenten persé een Pirates of the Caribbean-film maken van deze Jungle Cruise en dan gaat het volledig mis met goedkope CGI, een flauwe ontknoping & een hele hoop overbodige clichés. Can we get a German in the room, please? Want dat hebben we nog niet gezien in een avonturenfilm! Of misschien wat natives die als bladvulling dienen & amper aandacht krijgen? Blunt blijft zoals een echte showgirl de lach ophouden tot op het einde met Jack Whitehall die de productie nog op pijl houdt, maar de film gaat gewoon de dieperik in naarmate hij vordert. De magere acteerprestaties van Jesse Plemons, Dwayne Johnson, Edgar Ramirez & Paul Giamatti brengen geen soelaas. Tot slot is de speelduur van Jungle Cruise met meer dan 2 uur veeeeeeeeeeeeeeeeel te lang. Wanneer gaan ze het leren?

Kortom, Jungle Cruise is de eerste dikke flop op Disney Plus ondanks namen zoals Dwayne Johnson & Emily Blunt. Verspil jouw geld er niet aan, zelfs niet in de bioscoop. Als het dan moet, kies voor 4DX om er toch iets of wat plezier aan te hebben.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter