Jumanji: The Next Level recensie

Jumanji The Next Level recensieJumanji: The Next Level ***

Regie:  Jake Kasdan (Bad Teacher, Sex Tape, Jumanji: Welcome to the Jungle)

Met Dwayne Johnson, Karen Gillan, Rory McCann, Kevin Hart, Jack Black, Nick Jonas, Alex Wolff, Awkwafina, Danny DeVito, Madison Iseman, Morgan Turner, Danny Glover, Rhys Darby, Colin Hanks,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van het vorige Jumanji: Welcome to the Jungle, tiens.

Het verhaal: De spelers keren terug naar Jumanji om één van hun kameraden te redden, maar ontdekken al snel dat niets is wat het lijkt. Ze bevinden zich op onbekend terrein en trotseren de grillen van de ongerepte natuur… van een verlaten, dorre woestijn tot besneeuwde bergtoppen en moeten zien te ontsnappen uit het gevaarlijkste spel ter wereld.

Jumanji: The Next Level recensie

Ons verdict: Met een verfrissende kijk op gaming werd Jumanji: Welcome to the Jungle een dikke hit voor de mensen bij Sony. Om je een idee te geven, deze Jumanji-film is 962 miljoen dollar omzet de op 1 na grootste film voor Sony (enkel Spider-Man: Far from Home deed het beter en dat moest het delen met zijn concurrent Disney). Het hele team mocht terugkomen (dat betekent zowel Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart, Jack Black, Nick Jonas als regisseur Jake Kasdan) en we krijgen zelfs gastrollen van Danny DeVito, Danny Glover, Awkwafina & Rory McCann in deze inmiddels 3de Jumanji-film of 2de in de reeks.

De cast van Jumanji the Next Level recensie

Wie fan was van de vorige film, komt aan zijn trekken met dit nieuwe deel dat de subtitel The Next Level mee krijgt. Dr. Bravestone en zijn crew worden in strakke nieuwe pakjes gezet, we krijgen meer te zien van de mysterieuze wereld van Jumanji met woestijnen, bergketens en nog meer oerwouden en de continuïteit van de reboot wordt verzekerd met de goede dynamiek tussen Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart, Jack Black & Nick Jonas die zoals een tandem op elkaar inspelen. Op het vlak van humor is Jumanji: The Next Level weliswaar een stuk minder dan zijn voorganger, sterker nog, het is de minst humoristische film die regisseur Jake Kasdan tot op heden aflevert. De special effects zijn dan weer geslaagd en het einde is verteerbaar, maar niet spetterend. Kortom, blockbustervoer zonder meer.

Besluit: Met een paar lachjes en wat spannende actiescènes komt Jumanji: The Next Level er goed vanaf, maar het is niet zo sterk als zijn voorganger. Toch opnieuw straf als familiefilm moeten we wel toegeven.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter