A Quiet Place 2 recensie op A Quiet Night van Kinepolis België

A Quiet Place 2 recensieA Quiet Place – Part 2 *****

Regie: John Krasinski (The Office, A Quiet Place) / Producer: Michael Bay

Met Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Cillian Murphy, Djimon Hounsou, John Krasinski,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Love and Monsters, Stranger Things S3 & A Quiet Place, tiens.

Het verhaal: Na de gebeurtenissen uit A Quiet Place gaat de strijd om te overleven opnieuw door voor de familie Abbott. Gedwongen om zich in het onbekende te wagen, realiseren ze zich al snel dat de wezens niet de enige bedreiging vormen voor zij die zich schuil houden.

Emily Blunt in A Quiet Place 2 recensie

Ons verdict: Er is heel wat veranderd sinds de coronapandemie en iedereen die denkt dat de wereld nu gewoon zijn gangetje zal gaan, heeft het goed mis. De streamingoorlog in combinatie met de vele wereldwijde lockdowns hebben mensen op een andere manier met content in aanraking gebracht en MoviePulp.be denkt niet dat dit zal weggaan. Om kijkers te overtuigen om naar bioscopen te gaan, zijn er sterke films nodig en laat A Quiet Place Part II nu één van die films zijn dat een schoolvoorbeeld is om de cinefiel naar de bioscoop te brengen.

Emily Blunt in A Quiet Place 2 recensie

Regisseur & acteur John Krasinski is nog vrij nieuw in het spel met wat werk als regisseur op  de set van The Office, maar met A Quiet Place had hij een dikke hit te pakken voor Paramount in 2018. A Quiet Place Part 2 toont dat hij geen eendagsvlieg is! Zijn scherp gevoel voor editing in combinatie met geslaagde sound editing & de suspensvolle filmmuziek door Marco Beltrami is de troef van A Quiet Place 2, maar ook de manier waarop het coming-of-age verhaal tot uiting komt, is om kippenvel van te krijgen. De emotionele snaar werd bij ons ook meermaals geraakt doorheen de hele film. Bovendien was A Quiet Place – Part 2 zo spannend dat het mij letterlijke meermaals op het tipje van mijn bioscoopstoel deed gaan en af & toe zelfs er deed af vallen door de kleine maar tactische jump scares. En als je mijn stalen zenuwen kan bedriegen, weten we dat je goed bezig bent. Britse actrice Emily Blunt is schitterend zoals steeds, maar het zijn vooral Millicent Simmonds & Noah Jupe die het heft in handen nemen met Cillian Murphy die de cast in zijn geheel mooi ondersteuning biedt. Tot slot heeft de CGI van de monsters wat weg van Stranger Things & Venom, daarbij hoor je ons niet klagen.

Met andere woorden, A Quiet Place Part 2, wat een film! Cinema op zijn best en één van de beste dingen die we dit jaar zorgen. Ga dat zien in Belgische bioscopen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter