The Undoing HBO recensie op Streamz

The Undoing HBO recensie op StreamzThe Undoing *** 1/2

Bedenker: David E. Kelley (Big Little Lies, Sharp Objects) / Regie: Susanne Bier (Bird Box, Night Manager)

Met Nicole Kidman, Hugh Grant, Noah Jupe, Édgar Ramírez, Donald Sutherland, Matilda De Angelis, Ismael Cruz Cordova,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Big Little Lies S1, Defending Jacob & Nocturnal Animals.

Het verhaal: Grace Fraser is een succesvolle therapeut en heeft een rijke echtgenoot en mooie zoon. Grace lijkt het perfecte leventje te leiden, tot een gewelddadige gebeurtenis, een vermiste wederhelft en andere mysterieuze gebeurtenissen roet in het eten gooien.

Nicole Kidman & Hugh Grant in The Undoing HBO recensie op Streamz

Ons verdict: HBO zit internationaal in teleurstellende papieren, lazen we onlangs in de internationale vakpers, want AT&T krijgt met Netflix, Prime Video, Apple TV+ & Disney Plus  de wind van voor en met het versnipperd aanbod in apps (HBO Go, HBO Now, HBO Max,…) en een dure prijs in vergelijking met de concurrentie lijkt de consument meer en meer te wachten tot deze series op televisie terecht komen. Ook de eerste signalen van over de plas op de nieuwe reeks van schrijver David E. Kelley (Big Little Lies, Sharp Objects) zijn niet veelbelovend, maar al een geluk ligt dit in België anders. Streamz is immers een pak goedkoper vergeleken tegenover HBO in de VS en met zijn combinatie lokale & internationale series krijg je meer waar voor je geld.

Nicole Kidman in The Undoing HBO recensie op Streamz

Maar we begrijpen de teleurstelling enigszins wel. Als je The Undoing gaat vergelijken met Big Little Lies & Sharp Objects, dan kom je terug van een koude reis. De verhaalstructuur & personages van The Undoing lijkt sprekend op Big Little Lies met dat verschil dat er minder sterren zijn in de nieuwste HBO-serie, en dat maakt het gebeuren misschien iets minder interessant. Maar net wanneer je denkt dat The Undoing een kopie is van Big Little Lies, draait het verhaal de andere kant op. Looks can be deceiving… Wat The Undoing wel beter doet dan Big Little Lies en in zijn geheel op niveau houdt, is de kunde van regisseuse Susanne Bier die ons prachtige beelden geeft van New York en de camera weer vakkundig in de richting van de kijker richt. De match tussen Kidman & Grant werkt bovendien ook goed en komt daarbij op niveau van Chris Evans & Michelle Dockery uit Defending Jacob. Het enige echte minpunt van The Undoing is de afgrijselijke filmmuziek (we laten Vivaldi’s De 4 jaargetijden even buiten beschouwing) die soms heel slecht is uitgewerkt en niet past bij de donker mysterieuze cinematografie van The Undoing. Tot slot vonden we het einde wat te melodramatisch en hadden ze meer kunnen halen uit het scenario.

Kortom, The Undoing is New York’s antwoord op Big Little Lies, maar het overtreft de reeks niet echt. Toch opnieuw vakmanschap van David E. Kelley & Susanne Bier. Nu volledig te zien op Streamz.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter