Defending Jacob recensie op Apple TV+

Defending Jacob recensie op Apple TV+Defending Jacob *** 1/2

Bedenker: Mark Bomback (War for the Planet of the Apes) / Regie: Morten Tyldum (The Imitation Game, Passengers)

Met Chris Evans, Michelle Dockery, Jaeden Martell, Cherry Jones, Pablo Schreiber, Betty Gabriel, Sakina Jaffrey,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Seven Seconds, De Twaalf & Lost Girls.

Het verhaal: Defending Jacob speelt zich af rond een schokkende misdaad die een gezin in een kleine stadje in Massachusetts in de war brengt, waardoor een assistent-officier van justitie moet kiezen tussen zijn beëdigde plicht om gerechtigheid te handhaven en zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn zoon.

Chris Evans in Defending Jacob recensie op Apple TV+

Ons verdict: Apple TV+ is inmiddels goed vertrokken in België dankzij enerzijds de coronacrisis, maar anderzijds de aanraders die er te vinden zijn op de ‘bescheiden’ streamingdienst. Na The Servant beten wij ons vast in Defending Jacob, een rechtzaakdrama naar de hand van regisseur Morten Tyldum, de maker van The Imitation Game, met als koploper Chris Evans die zijn cape inmiddels aan de haak heeft gehangen om net zoals zijn collega Mark Ruffalo voor het meer serieuzere werk te gaan.

De cast van Defending Jacob in Defending Jacob recensie op Apple TV+

Morten Tyldum blijft trouw aan zijn Noorse roots en slaagt er in om met Defending Jacob Amerikaanse premium content met fijne beelden, bekende gezichten & een heerlijke cinematografie succesvol te combineren met Europese drama. In heel wat opzichten liet Defending Jacob ons dan ook terugdenken aan het Vlaamse De Twaalf en dat is een schot in de roos voor beide reeksen. Defending Jacob had het nl. nooit goed gedaan als film zoals initieel de bedoeling was en Wouter Bouvijn heeft nog heel wat in zijn mars als we het werk van Tyldum met de zijne vergelijken. Anyway, met zijn 8 afleveringen kijkt de nieuwe dramareeks over een eerlijke man wiens loyaliteit voor zijn familie wordt uitgedaagd, snel met Chris Evans die de schijnwerper vanaf het begin tot het einde naar zich toe trekt, maar zichzelf niet helemaal opnieuw heruitvindt. Hetzelfde geldt ook voor de supporting cast met namen zoals Michelle Dockery, Jaeden Martell & J.K. Simmons en dat vonden we een gemiste kans. Zeker de reeële leed achter de tragedie buiten de rechtbank kon beter overgezet worden door de hele cast, gezien de levens van het gezin Barber uitstekend uitgewerkt werden door de schrijvers. Tot slot neemt het einde weer zeer cliché een ander loopje dan de bestseller door William Landay wat niet meteen een slechte zaak is maar ook niet persé een betere.

Kortom, Evans moet met zijn prestatie in Defending Jacob de duimen laten voor het acteerwerk van Ruffalo in I Know This Much is True, maar Apple’s Defending Jacob binget een stuk vlotter dan de HBO-reeks. Pik het mee op de streamingdienst die binnenkort Killers of the Flower Moon  in zijn bibliotheek zal hebben.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter