IT Chapter 2 recensie

IT Chapter 2 recensieIT: Chapter 2 ** 1/2

Regie: Andy Muschietti (IT)

Met Bill Skarsgard, Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jay Ryan, James Ransone, Andy Bean, Isaiah Mustafa, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Nicholas Hamilton, Jeremy Ray Taylor, Chosen Jacobs, Jackson Robert Scott, Owen Teague,…

Speeltijd: 169′

Ga kijken als je hield van Scary Stories to tell in the Dark & het vorige IT.

Het verhaal: 27 jaar na hun eerste ontmoeting met de angstaanjagende clown Pennywise zijn de leden van The Loser’s Club opgegroeid en verhuisd, totdat een verwoestend telefoontje hen terugbrengt naar Derry.

Ons verdict: Door het retro-concept van Netflix’ Stranger Things over te kopiëren op het grote scherm werd de originele IT uit 2017 een box office hit van zo’n 700 miljoen dollar wereldwijd. De makers gaan nu verder door een heuse volwassen sterrencast op poten te zetten onder leiding van Jessica Chastain, James McAvoy & Bill Hader en de continuïteit hoog te houden door de jongerencast waaronder Finn Wolfhard, Sophia Lillis & Jack Dylan Grazer opnieuw te laten terugkomen. Maar is er nog voldoende schrijfmateriaal van Stephen King om het 2de deel van de IT-franchise tot een goed einde te brengen?

De volwassen Losers Club in IT Chapter 2

Nee, filmliefhebbers, die is er niet. IT Chapter 2 is ondanks zijn potentieel een schim van zijn voorganger met magere jump scares, slechte opbouw van enge scènes en gewoonweg saaie horrorelementen met momenten. De vormgeving van o.m. Bill Skarsgard is zoals ervoor on point, maar op geen enkel moment evenaren de verschillende wezens van IT Chapter 2 het niveau van bvb. een Scary Stories to tell in the Dark. De volwassenecast met Jessica Chastain & James McAvoy aan kop legt een aanvaardbare prestatie neer (vooral Bill Hader komt verrassend grappig uit de hoek), maar de jongerencast acteert met minder vertrouwen als de originele IT wat enigszins de magie uit de film haalt. De cameo van Stephen King in IT Chapter 2 konden we overigens wel pruimen. Met een speelduur van 2 uur en een half toont IT Chapter 2 zijn ambities, maar het einde loste voor ons de verwachtingen niet in. Tot slot is IT Chapter 2 gewoon veel te lang om een fatsoenlijke structuur en opbouw te kennen.

Kortom, IT Chapter 2 is een afkooksel van zijn voorganger. Een typische horror-blockbuster die zoveel mogelijk zielen naar de bios wil brengen (en geld binnen te rijven) zonder echt angstaanjagend te zijn. Spijtig.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter