Amy Ryan & Thomasin McKenzie in Lost Girls recensie op Netflix België

Lost Girls Netflix recensie

Lost Girls Netflix recensieLost Girls *** 1/2

Regie: Liz Garbus (What Happened, Miss Simone?)

Met Thomasin McKenzie, Amy Ryan, Gabriel Byrne, Sarah Wisser, Lola Kirke, Kevin Corrigan, Reed Birney, Matthew F. O’Connor,…

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van Unbelievable & The Outsider.

Het verhaal: Wanneer de dochter van Mari Gilbert verdwijnt, leidt de passiviteit van de politie haar eigen onderzoek naar de gesloten Long Island-gemeenschap waar Shannan voor het laatst is gezien. Haar zoektocht vestigt de aandacht op meer dan een dozijn vermoorde sekswerkers.

Amy Ryan & Gabriel Byrne in Lost Girls recensie op Netflix België

Ons verdict: Wie de filmindustrie had verteld dat Sundance één van de laatste grote filmfestivals zou zijn in het voorjaar van 2020 die zijn deuren mocht openhouden vanwege de hele COVID-19-uitbraak een pandemie werd, had die persoon gek verklaard. Lost Girls werd vanuit Sundance opgepikt door Netflix en krijgt met namen zoals Amy Ryan, Thomasin McKenzie & Gabriel Byrne een release op Netflix op de dag dat België in quasi lockdown gaat.

Lost Girls laat met zijn tempo & cinematografie sterk terugdenken aan content zoals Unbelievable op Netflix & The Outsider door HBO. Met een verhaal- & beeldstructuur die in crescendo opbouwt, toont Lost Girls dat het meer is dan een doordeweekse televisiefilm. Amy Ryan die tevens te zien was in Felix Van Groeningen’s Beautiful Boy, neemt de teugels van deze Netflix-film stevig in handen, terwijl Thomasin McKenzie die we kennen uit Jojo Rabbit & True History of the Kelly Gang zoals steeds mooi ondersteunend te werk gaat. Ook de karakterkop van Gabriel Byrne, hoofdpersonage uit War of the Worlds, moet menig Belg geïnteresseerd in wat talentvolle Vlamingen in de wereld doen, inspireren. Maar Lost Girls gaat en staat met het puike regiewerk van regisseuse Liz Garbusdie haar documentaire-skills inzet en de zoektocht naar een seriemoordenaar aanpakt zoals een ware true crime-serie. Beloftevol werk van een nieuwe vrouw in de filmwereld die hopelijk haar talenten in de toekomst verder mag zetten. Tot slot eindigt Lost Girls op een mooie emotionele noot.

Kortom, Lost Girls is weer de ideale Netflix-film om uit te kijken op vrijdagavond. Meer dan ideaal voor uit te zieken, af te wachten of de wind voorbij te laten vliegen tijdens een coronacrisis.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter