True History of the Kelly Gang recensie

True History of the Kelly Gang recensieTrue History of the Kelly Gang ***

Regie: Justin Kurzel (Assassin’s Creed, The Turning)

Met George MacKay, Nicholas Hoult, Charlie Hunnam, Essie Davis, Russell Crowe, Earl Cave, Sean Keenan, Thomasin McKenzie, Orlando Schwerdt,…

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van Braveheart & Macbeth.

Het verhaal: Het verhaal van de Australische bushranger Ned Kelly en zijn bende die in de jaren 1870 van de autoriteiten vluchten.

George MacKay in True History of the Kelly Gang recensie

Ons verdict: George MacKay is de nieuwe talk of the town na zijn Oscarprestatie in 1917 en dan mag het niet verbazen dat je de Australische regisseur Justin Kurzel krijgt die met je wil samenwerken.

De man achter Assassin’s Creed gaat wederom vakkundig te werk om het verhaal gebaseerd op de roman van Peter Carey te brengen met mooie cameraperspectieven en een scèneopbouw die de perfecte blauwdruk is voor toekomstige Europese & Vlaamse film. Visueel is True History of the Kelly Gang tot in de puntjes uitgewerkt en dat is dan ook zijn grootste troef. Echter laat Kurzel zich vangen aan dezelfde fouten van zijn vorige euvre (cfr. Macbeth) door de hele film veel te langdradig te maken en daar maar weinig actie voor in de plaats te geven. Acteerprestaties van namen zoals Charlie Hunnam, Russel Crowe, Nicholas Hoult & Thomasin McKenzie zijn spraakmakend, maar het geheel samen met de acteerprestatie van George MacKay liften de film niet naar een hoger niveau.

Kortom, True History of the Kelly Gang met George MacKay is een interessante film, maar Justin Kurzel laat zich spijtig vangen aan dezelfde tekortkomingen als zijn vorige films. Verloren kans?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter