Beautiful Boy Blu-Ray recensie

Beautiful Boy Blu-Ray recensieBeautiful Boy ****

Regie: Felix Van Groeningen (Belgica, Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen)

Met Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Jack Dylan Grazer, Amy Ryan, Stefanie Scott, Kaitlyn Dever, Andre Royo,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van A Star is Born, Broken Circle Breakdown & Manchester By the Sea.

Het verhaal: We volgen het leven van David & Nic Sheff die samen vechten tegen Nic’s methamfetamine- of Crystal Meth-verslaving.

Steve Carell & Timothee Chalamet schitteren in Beautiful Boy dankzij Felix Van Groeningen

Ons verdict: Een schade is het! Het feit dat Felix van Groeningen’s Beautiful Boy vanwege A Star is Born, The Favourite & Bohemian Rhapsody geen schijn van kans kreeg op de Oscars 2019. Thans was het voor ons de betere film tegenover de Oscar-winnaars, want buiten Green Book & Roma stonden we niet warm voor de Amerikaanse Oscarwinnaars.

 

Geloof ons als we zeggen dat Beautiful Boy nog steeds een nieuwe mijlpaal is in de Vlaamse filmgeschiedenis, want het filmdrama over een vader die worstelt met de drugsverslaving van zijn zoon heeft de allure van Manchester by the Sea met een topcast getrokken door Steve Carell. Timothée Chalamet sukkelt misschien af en toe met zijn rol als drugsverslaafde (hoewel hij hier wel een Golden Globe- & BAFTA-nominatie voor kreeg), maar zijn emotioneel tweespel met Steve Carell in combinatie met het heerlijke realisme in de cinematografie van Ruben Impens geven Beautiful Boy net dat beetje extra. Bovendien vinden we het machtig hoe Felix Van Groeningen zijn stempel heeft kunnen drukken op deze Amazon Studios-productie (cfr. het huis van de vader die sprekend lijkt op deze van uit Broken Circle Breakdown of wat dacht je van de gepaste rockmuziek) en ook Maura Tierney gekend van The Affair laat wat van zichzelf zien als kwetsbare stiefmoeder. Beautiful Boy start sterk, bevat halverwege een aantal zeer geslaagde & waardegeladen momenten die een gevoelige snaar zal raken bij heel wat ouders van adolescenten (kuddos aan Jack Dylan Grazer hiervoor) en eindigt ook op een hoge noot wat meestal niet verzekerd is met de gemiddelde meerwaardefilm. Enkel spijtig van het tussenstuk dat met de herhaling van de gebeurtenissen in het verhaal ervoor zorgt dat de film wat aan kracht verliest.

Kortom, Felix Van Groeningen’s Beautiful Boy is legendarisch werk door Vlaamse cineast. Geen Oscar, maar we zijn nog steeds trots op je. Belgen, koop het op Blu-Ray vanaf april!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter