Green Book recensie

xxxGreen Book *** 1/2

Regie: Peter Farrelly (Dumb and Dumber, Me, Myself & Irene)

Met Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Intouchables & On the Road.

Het verhaal: Een Italiaans-Amerikaanse buitenwipper uit de arbeidersklasse wordt de bestuurder van een Afro-Amerikaanse klassieke pianist tijdens een tournee door het nog steeds gesegregeerde Zuiden van Amerika tijdens de jaren ’60.

Viggo Mortensen & Mahershala Ali in Green Book recensie

Ons verdict: Dat Viggo Mortensen een geweldige acteur is, hoeft hij niet meer te bewijzen met films zoals Eastern Promises, A History of Violence, The Road & The Lord of the Rings: The Return of the King, maar met Green Book vindt de man met Deens Canadese roots zich opnieuw uit als Italiaanse buitenwipper. Het leuk tweespel tussen de hauntaine Mahershala Ali & hem als Dr. Don Shirley & Tony ‘Lip’ Vallelonga is zeer geslaagd in Green Book, maar niet de grootste troef van de Oscarkanshebbers en winnaar van 3 Golden Globes & 1 BAFTA. Want het zijn de hilarische dialogen van de hand van regisseur Peter Farrelly die Green Book maken tot een sterke meerwaardefilm voor de cinefiel. Tot slot is Green Book één van die zeldzame films die gedurende zijn speelduur van meer dan 2 uur licht verteerbaar blijft en met een stabiele & chronologische verhaallijn geen enkele minuut verveelt. Kortom, een stevige verrassing voor ons dus.

Besluit: Green Book is de Amerikaanse tegenhanger van Intouchables en de beste Amerikaanse Oscarfilm die we tot op heden zagen. Oscars, proof me wrong!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter