MoviePulp

On the Road review

On the Road ****

Regie: Walter Salles (Dark Water)

Met Garrett Hedlund, Sam Riley, Kristen Stewart, Kirsten Dunst, Amy Adams, Viggo Mortensen, Steve Buscemi, Elisabeth Moss, Terrence Howard,…

Speeltijd: 137′

Ga kijken als je hield van The Rum Dairy.

Het verhaal: Dean, Sal, Marylou en Carlo zijn een portret van de Beat Generation, een generatie in de jaren ’50 die met hun revolutionair gedrag hun tijd serieus voor waren. Ze schreven erop los, experimenteerden met seks & drugs en luisterden naar experimentele jazz. Ze leefden voor de zoektocht naar zichzelf en vonden dit terug op de weg, waar ze continue van het Oosten naar het Westen van de Verenigde Staten reizen als een rollercoaster ride zonder geld of een zeker gevoel van verantwoordelijkheid. Volg deze groep bon vivants in hun zoektocht.Ons verdict: Naar het boek van Jack Kerouac brengt Walter Salles On the Road, een verrassende film met een perfecte opbouw vol intellect en levenslust. Voor diegenen die nog nooit het boek hebben gelezen van de gerenomeerde Amerikaanse schrijver zit On the Road vol inspiratie, een ware ontsnapping uit de dagelijkse sleur die je zelf beleeft. Hoofdpersonages Garrett Hedlund, Sam Riley en Kristen Stewart leven zich uit en zetten hun eerste noemenswaardige presentatie op het witte doek neer. Vooral Garrett Hedlund (TRON Legacy) werkt zijn rol als Dean Moriarty uitstekend uit. Gastrollen van o.m. Steve Buscemi, Viggo Mortensen en Elisabeth Moss hebben net dat stukje extra te bieden, omdat ze een rol spelen waarin je ze nooit eerder hebt gezien. Om van te smullen.

Kortom, hipsters, to feel like a beatnik, you must see On the Road. Geniet onderaan van de clips Something Normal en Let’s Dance:

Get More: Movie Trailers, Movies Blog

 

 

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

1 commentaar

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.