Unbelievable recensie op Netflix België

Unbelievable recensie op Netflix BelgiëUnbelievable *** 1/2

Bedenkers: Susannah Grant (Erin Brocovich) / Regie: Lisa Cholodenko (Here and Now, Six Feet Under)

Met Toni Collette, Kaitlyn Dever, Merritt Wever, Danielle Macdonald, Elisabeth Marvel, Dale Dickey, Eric Lange, …

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Sinner & When They See.

Het verhaal: Het waargebeurde verhaal van Marie, een jong meisje dat beschuldigd wordt van een valse aangifte van een verkrachting en de 2 detectives die proberen achter de waarheid te komen van verscheidene aanrandingen in de buurt van Denver, Colorado.

Jessica Biel is helemaal terug met de nieuwe televisieserie The Sinner

Ons verdict: Het detectivegenre is uitgemolken tot op het bot. Het is dan ook een marteling voor your truely om bij de grootouders de hele avond naar CSI, NCIS of consoorten te kijken en de vele matige Vlaamse detectieveseries kwamen dan ook mijn strot uit toen ik klein was. Maar al een geluk zijn er uitzonderingen: ik denk maar aan True Detective, The Sinner, 7 Seconds, Mindhunter & When They See Us en Unbelievable mag je gerust bij dit lijstje voegen.

Waarom? Simpelweg vanwege het feit dat regisseuse Lisa Cholodenko waargebeurde feiten brengt van een verkrachting wat tegenover een moord een heel stuk anders is en vanwege het ambigue karakter van aanranding moeilijker te vinden is. Met Unbelievable toont Netflix wederom zijn grensverleggend karakter door o.m. vanaf het begin het harde pad aan te tonen dat een slachtoffer van een verkrachting moet doorgaan in haar pad naar rechtvaardigheid. Bedenkster Susannah Grant focust ook op wat belangrijk is in Unbelievable: de slachtoffers met hun onzekerheid en de manier waarop zij omgaan met hun trauma en ervaringen met de hulpdiensten die meermaals de mist in gaan in termen van opvang, beschuldiging & vooroordelen. Met een sluimerend tempo dat doet terugdenken aan The Sinner S2 & 8 afleveringen van relatief korte duur binget Unbelievable vlot, hoewel het een sterke protagonist zoals Jessica Biel mist. De combinatie Merritt Wever, Toni Collette (die pas na 3 afleveringen haar intrede doet) & Kaitlyn Dever maakt ruimschoots op voor Biel & Pullman overigens, maar het is toch wel Merrit Wever die de rol van haar leven speelt in Unbelievable. Tot slot eindigt Unbelievable op een goede noot met de hoop dat het in de toekomst heel wat beter zal worden, hoewel de makers dit allemaal wel een beetje sneller bij elkaar mochten vertellen.

Kortom, met Unbelievable brengt Netflix eindelijk opnieuw wat originaliteit in het detectivegenre door een verhaal te brengen van een serieverkrachter. TV die je ogen opent, hoewel het geen Sinner is.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter