Mindhunter S2 recensie op Netflix België

Mindhunter S2 recensie op Netflix BelgiëMindhunter S2 *** 1/2

Bedenker: Joe Penhall (The Road) / Regie: David Fincher (Se7en, Fight Club, Gone Girl)

Met Jonathan Groff, Holt McCallany, Damon Herriman, Cameron Britton, Anna Torv, Happy Anderson, Jack Erdie,…

Speeltijd: 9 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Zodiac, Se7en & het vorige seizoen van Mindhunter.

Het verhaal: Het team van de Behavioural Science Unit krijgt een nieuwe baas die veel potentieel ziet in het werk dat Ford, Tench & Carr verrichten, maar hij wil resultaten op een moment dat Holden worstelt met zichzelf.

Ons verdict: De magie van David Fincher verscheen na het succesvolle House of Cards (toch alleszins de eerste 2 seizoenen) opnieuw op het digital scherm in het najaar van 2017 in de vorm van Mindhunter. Hoewel we niet de fanboys van het eerste uur waren, konden we de reeks best wel pruimen dankzij het geweldige werk van Cameron Britton en de altijd heerlijke cinematografie van Fincher.

Damon Herriman in Mindhunter S2 recensie op Netflix België

David Fincher zet zijn mix tussen Se7en & Zodiac opnieuw verder met dit 2de seizoen van Mindhunter, maar dezelfde pijnpunten komen weer naar boven. Jonathan Groff groeit weliswaar als meer ervaren acteur in zijn rol naast Anna Torv, maar Holt McCallany blijft de zwakke schakel van de hoop hoewel hij primordiaal is voor het verhaal. De heerlijke cinematografie van Mindhunter blijft om van te smullen, alsook de return van Charles Manson die deze keer wel het middelpunt is van de belangstelling (Quentin Tarantino’s Once Upon a Time… in Hollywood ging niet in op de ideeën van de sekteleider). Wel, middelpunt is veel gezegd, gezien de Atlanta Child Murders de rode draad doorheen dit 2de seizoen zijn. Maar Damon Herriman, die eveneens Charles Manson vertolkte in OUATIH, zijn prestatie is on point tegenover de andere acteurs die seriemoordenaars zoals Son of Sam, Junior Pierce & William Henry Hance vertolken, maar niet op het niveau van Cameron Britton. Tot slot hebben we gemengde gevoelens bij het einde dat enerzijds de reeks maakt tot de zoveelste detectieve tv-serie, maar anderzijds het dubbele gevoel van profiling weerspiegelt. De romance tussen dr. Wendy Carr & barmeisje Kay is ook verre van deze tussen Frank Underwood & Zoe Barnes in House of Cards S1.

Kortom, Mindhunter S2 bouwt voort op wat het bracht met zijn vorige seizoen. Meer van hetzelfde met andere woorden.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter