De finale Preacher S4 recensie op Amazon Prime Video

Preacher S3 recensie op Amazon Prime VideoPreacher S4 *** 1/2

Bedenker: Sam Catlin, Evan Goldberg, Seth Rogen (Sausage Party, Superbad)

Met Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga, Betty Buckley, Jeremy Childs, Ian Colletti, Pip Torrens, Julie Ann Emery, Lucy Griffiths, Noah Taylor,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 40-50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Preacher S2.

Het verhaal: We gaan de laatste eindstrijd in… Jesse & Tulip proberen Cassidy te redden van Masada, waar het nieuwe hoofdkwartier van De Graal is gelegen, maar door omstandigheden geraakt het trio de weg naar elkaar verloren.

Ons verdict: Er zijn maar zelden series die beter worden naar gelang de seizoenen zich opstapelen (cfr. Game of Thrones), maar dat was het voorbije seizoen van Preacher wel het geval met het 3de seizoen dat de beste van de reeks is dankzij het feit dat het zich uitstekend toespitst op de geboorteplek van de protagonist van het verhaal, Jesse Custer.

De cast van Preacher S3 met Dominic Cooper, Ruth Negga & Joseph Gilgun

Echter vrezen we dat Preacher over zijn hoogtepunt heen is met de eerste 3 afleveringen die het verhaal & zijn heilige drievuldigheid (respectievelijk Dominic Cooper, Ruth Negga & Joseph Gilgun) proberen af te maken zonder op één of ander moment uit te schieten. OK, de grap rond Dr. Pepper Diet is zowat de geniaalste die ik heb gezien in een televisieserie op stream en zal me een hele tijd bijblijven (overigens de beste product placement die ik tot op heden gezien heb), maar op het vlak van Rated R moet het onderdoen tegenover het recente The Boys. We hopen dat de finale daar soelaas zal brengen. Ook herhaalt het plot zich opnieuw zoals in seizoen 2 met Custer die gaat ronddwalen op zijn eigenzinnige lijdensweg om God voor de zoveelste keer te vinden. Je ziet duidelijk dat de AMC-hitserie Preacher ook al een stuk te ver van de strips verwijderd is om een stevige ruggengraat over te houden. Desalniettemin blijven de creatieve kronkels van Sam Catlin, Evan Goldberg & Seth Rogen ons bezighouden met situaties die barsten van de onderdoken humor en de nieuwe omgevingen zijn bovendien ook weer heel mooi in scene gezet. Tot slot konden we de referentie naar Land of the Lost uit de jaren ’70 best wel pruimen.

Kortom, het 4de en laatste seizoen van Preacher boet wat aan kwaliteit in tegenover zijn voorganger, maar al bij al leggen de bedenkers een mooi parcours af. Geniet nog van de laatste afleveringen van Preacher!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter