The Boys recensie op Amazon Prime Video

The Boys recensie op Amazon Prime VideoThe Boys S1 *** 1/2

Bedenker: Evan Goldberg, Eric Kripke & Seth Rogen (Preacher)

Met Karl Urban, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Erin Moriarty, Simon Pegg, Antony Starr, Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Jennifer Esposito, Alex Hassell, Jordana Lajoie, Tomer Capon, Nathan Mitchell, Mishka Thebaud, Karen Fukuhara,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Brightburn, Suicide Squad, Deadpool 2 & The Umbrella Academy.

Het verhaal: Een groep burgers gaan achter corrupte superhelden die misbruik maken van hun superkrachten.

The Boys recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Wat doe je als Disney een deal heeft met Marvel, Warner Media met DC Comics & Netflix met Dark Horse en je zit op een hoop poen dat oh zo graag wil uitgeven aan het superheldengenre? Klopt, je maakt het genre belachelijk. Met The Tick deed Amazon reeds een poging die het moest aflassen na 2 seizoenen omdat niemand er wou naar kijken en het doet nu een 2de poging met The Boys met aan kop Karl Urban, Jack Quaid & Elisabeth Shue en de creatieve inbreng van o.m. Eric Kripke & Seth Rogen (Preacher, Sausage Party).

The Seven in The Boys recensie op Amazon Prime Video

The Boys zit boordevol Rated R footage met veel gevloek, bloed & bloot, maar het gaat wat slecht van start ondanks het regiewerk van Dan Trachtenberg tijdens de pilot en het wil iets te graag een succes worden waardoor het wat wanhopig lijkt in de eerste afleveringen. Zeker het rock & roll-gehalte kan af en toe beter. De donkere cinematografie samen met de inbreng van Karl Urban als Billy Butcher past wel ideaal bij de originele input van de strip door Garth Ennis en het plot bouwt mooi op naargelang het seizoen vordert. Samen met een toch wel commercieel scenario dat barst van het sarcasme tegenover superhelden zoals Superman, Aquaman, The Flash & Wonder Woman en de hilarische scènes zoals enkel de Superbad-clan kan bedenken moeten we toegeven dat het samen met The Punisher & The Umbrella Academy strijdt om beste superheldenreeks van 2019. De 9 op 10 op IMDb (een onderdeel van Amazon overigens, dus neem het met een korrel zout) is misschien wat teveel van het goeie, maar een stevige 7/10 staat The Boys niet mis. Tot slot is niet iedereen van de cast meteen goed mee in The Boys (ik denk maar aan Antony Starr als Homelander, Jessie T. Usher als A-Train & Chace Crawford als The Deep die wat achterblijft in het begin), maar uiteindelijk valt de afwerking wel in zijn plooi.

Kortom, met The Boys haalt Amazon zijn slag thuis na het magere The Tick. Zonder meer één van de top 3 beste superheldenseries van 2019. Meer van dat!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter