The Punisher S2 recensie op Netflix België

The Punisher Frank Castle Netflix posterThe Punisher S2 ****

Bedenkers: Steve Lightfoot (Narcos, Hannibal) & Jeph Loeb (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage)

Met Jon Bernthal, Ben Barnes, Giorgia Whigham, Josh Stewart, Amber Rose Revah, Jason R. Moore, Floriana Lima, Corbin Bernsen, Annette O’Toole, Alexa Davalos,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van DareDevil S3 en het vorige seizoen van The Punisher.

Het verhaal: Voormalig soldaat Frank Castle geniet van een rustig leventje totdat hij plotseling verwikkeld raakt in een aanval op een jong meisje Amy waarbij hij wordt geconfronteerd met zowel oude als nieuwe vijanden.

Ons verdict: Als we zeggen dat The Punisher het strafste was dat we zagen uit het Defenders-universum op Netflix, dan overdrijven we niet. Het personage, dat voortvloeide uit het 2de seizoen van DareDevil, ontgroeide de leidinggevende superheld van de boel met zijn heerlijke cinematografie, zijn Rated R footage vol bloed & vunzigheid en sterk acteerwerk van Jon Bernthal & Ben Barnes. Een vervolg kon niet uitblijven en voor Marvel de stekker trekt uit Netflix, krijgen we nog één laatste geschenk.

Jon Bernthal is terug als Frank Castle in The Punisher S2

En The Punisher S2 sluit het Defenders-universum af met een knal! De continuïteit van het vorige seizoen wordt niet meteen verder gezet in het eerste stuk van de pilot waarin The Punisher voor het eerst romantisch wordt met iemand waarvoor hij geen wraak neemt, maar wanneer de eerste tekens van agressie terug bovenkomen, is het feest met wederom veel bloed en gore dat over het scherm spat. Heerlijk! Bovendien wordt er door de makers teruggegrepen naar een heerlijk nieuwe vormgeving rond Jigsaw die met de verschillende maskers duidelijk een knipoog is naar actieklassieker Point Break. The Punisher S2 heeft misschien wat minder mythologie dan zijn voorganger, gezien het bronmateriaal van The Punisher bij Marvel meer beperkt is, maar stripboekfilmhebbers zullen verwijzingen naar Amy Bendix, Mennonite, Viper & meer opmerken. Tot slot is de speelduur van 13 afleveringen terecht misschien iets teveel van het goede, maar wetend dat dit één van de laatste keren zal zijn dat The Punisher op stream komt, bleven wij ervan genieten tot het einde.

Kortom, The Punisher S2 sluit het Defenders-hoofdstuk op Netflix af met een knal. Thanks for the ride, Steve Lightfoot & Jeph Loeb!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter