Hereditary recensie op Telenet Play More

Hereditary recensie op Telenet Play MoreHereditary ****

Regie: Ari Aster (Midsommar)

Met Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Ann Dowd.

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van Velvet Buzzsaw, The Conjuring & The House that Jack Built.

Het verhaal: Wanneer de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, begint de familie van haar dochter Annie cryptische en steeds angstaanjagendere geheimen over hun afkomst te ontrafelen.

Hereditary recensie

Ons verdict: Horrorliefhebbers hebben na John Carpenter, Wes Craven & James Wan een nieuwe naam in hun boek staan: Ari Aster. De Amerikaanse regisseur met joods roots zette zichzelf op de map met Hereditary, een beklijvend bevreemdende horrorfilm die zich naar Japanse horrorstandaarden schikte maar toch zeer Westers bleef in zijn cinematografie, dialogen, karaktertekening & enscenering. Dankzij het uitstekende acteerwerk van Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff & Ann Dowd, interessante cameraperspectieven en de zin voor detail door Aster tijdens de production design distancieert Hereditary van de mainstream paranormale & occulte horrorscène om een formidabele horrorklassieker te maken dat zich meet aan Saw, The Shining, Hostel, The Ring & The Grudge. OK, het einde laat samen met de te lange speelduur misschien wat te wensen over, maar niemand kan ontkennen dat deze horrorfilm van 2018 geen sterk debuut was.

Kortom, hou geen rekening met die CinemaScore van D+… Wie nog niet overtuigd is door de magie van Ari Aster, moet Hereditary kijken. Pik het mee op Telenet Play More, streamers!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter