Knives Out Blu-Ray recensie

Rian Johnson's Knives Out recensie Knives Out ****

Regie: Rian Johnson (Star Wars VIII: The Last Jedi, Looper)

Met Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Michael Shannon, Toni Collette, Christopher Plummer, Katherine Langford, Jaeden Martell, Don Johnson, Lakeith Stanfield,……

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Murder on the Orient ExpressExpress & Ready or Not.

Het verhaal: De befaamde misdaadschrijver Harlan Thrombey wordt dood aangetroffen in zijn landhuis, net na z’n 85ste verjaardag. Uit het niets duikt de charmante en scherpe privédetective Benoit Blanc op om de zaak te onderzoeken. Hij krijgt af te rekenen met een bende hebberige familieleden, die elkaar zonder aarzelen verdacht maken, en enkele loyale bedienden die stijf de lippen op elkaar houden. Blanc baant zich een weg door een kluwen van valse sporen, zelfzuchtige leugens en verborgen motieven, vastberaden om de waarheid te achterhalen.

Knives Out Blu-Ray recensie

Ons verdict: Ik hoor het mijn grootvader nog zeggen: “Die Poirot, da’s ne krak zenne!” En meteen zonk mijn zin voor de zoveelste Jessica Fletcher-aflevering tot in mijn voeten. Maar toegegeven, het vakmanschap van Rian Johnson deed me op een andere manier naar het detectieve genre kijken, want zijn afwisseling tussen plottwists & humor lijken in dit geval een geslaagde combinatie. Bovendien houdt het Cluedo-plot je gedurende de hele tijd gekluisterd aan de stoel om keer op keer geloofwaardig uit de hoek te komen zonder in het cliché te hervallen. Moeilijk oefening in dit genre die Johnson meesterlijk beheert. Het publiek ontsnapt ook deze keer niet aan het voortreffelijk camerawerk van de Amerikaanse cineast hoewel het acteerwerk van de hele cast misschien niet altijd in de smaak zal vallen bij iedereen. Ik denk maar aan het belachelijk stemmetje van Daniel Craig als Mr. Benoit Blanc hoewel ook zijn accent in de film op de korrel wordt genomen. We lijsten vooral de geslaagde prestatie van Ana de Armas, Chris Evans & Christopher Plummer op en vinden dat Jamie Lee Curtis & Toni Collette te weinig screentime kregen. Tot slot voelt Knives Out met zijn speelduur van meer dan 2 uur op geen enkele moment te lang aan en de vele verwijzingen naar hun thriller-genre zullen vele aspirant-privédetectives geïntrigeerd houden tot het bittere einde.

Kortom, hou je maar vast aan meer murder mysteries in de toekomst, want regisseur Rian Johnson blaast met Knives Out het genre nieuw leven in. Ideaal kijkvloer tijdens de corona-quarantaine met de hele familie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter