13 Reasons Why S2 recensie op Netflix België

13 Reasons Why S2 recensie op Netflix België13 Reasons Why S2 *** 1/2

Bedenker: Brian Yorkey

Met Dylan Minnette, Katherine Langford, Kate WalshWilson Cruz, Anne Winters, Christian Navarro, Devin Druid, Alisha Boe, Miles Heizer, Brandon Flynn, Justin Prentice, Sosie Bacon, Bryce Cass, Samantha Logan,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Seven Seconds, Pretty Little Liars & het vorige seizoen van 13 Reasons Why.

Het verhaal: 5 maanden na de dood van Hannah Baker wordt er een heus proces opgezet in de rechtbank waardoor de gemoederen op de Liberty terug beginnen op te laaien.

Dylan Minnette als Clay Jensen in 13 Reasons Why S2

Ons verdict: Geen enkele serie op Netflix werd zo uitvoerig besproken in België als 13 Reasons Why. De openbare omroep sprong o.m. op het feit dat deze controversiële Netflix-serie zo losjes omsprong met thema’s zoals zelfdoding, verkrachting, pesten en meer. Het heeft Netflix geen windeieren gelegd, want de serie is razend populair en hoort tot één van de meest bekeken televisieseries op Netflix België naast kleppers zoals Stranger Things. Netflix heeft wel met dit 2de seizoen zijn voorzorgen genomen en inspanningen geleverd om jongeren te sensibiliseren voor gevoelige zaken zoals zelfmoord (ga naar 13ReasonsWhy.info als je met problemen zit). Een mooie evolutie. Maar goed, hoe moet het verder? Hoe pikt 13 Reasons Why de draad terug op?

 

Wel, het 2de seizoen van 13 Reasons Why wordt een courtroom drama met het accent dat ligt op de beschuldigden terechtstellen voor de dingen die de gepeste Hannah overkwamen. In die zin wordt het Pretty Little Liars-gegeven meer uitgewerkt in de serie en krijgt in die zin een lichte Seven Seconds-dimensie, maar 13 Reasons Why verliest zijn identiteit niet met de jonge castleden zoals Dylan Minnette, Katherine Langford, Miles Heizer & Alisha Boe die voorbeelden geven van hoe om te gaan met iemand die zelfmoord wilde plegen en dat vinden we sterk. Het tempo van 13 Reasons Why S2 ligt ook een stuk hoger dan zijn voorganger wat zeker op het vlak van scenario en spanning een verbetering is.

Kortom, 13 Reasons Why S2 is wederom een stap in de goede richting. Zeker de moeite waard om te blijven streamen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter