All the Money in the World recensie

All the Money in the World recensieAll the Money in the World *** 1/2

Regie: Ridley Scott (Alien: Covenant, Gladiator)

Met Michelle Williams, Mark Wahlberg, Christopher Plummer, Charlie Plummer, Andrew Buchan, Romain Duris,…

Speeltijd: 132′

Ga kijken als je hield van The Counselor & Vinyl.

Het verhaal: De oliemagnaat J.P. Getty is de rijkste man in de geschiedenis en dat betekent dat hij prooi wordt van allerlei mensen die maar al te graag hun handen willen krijgen aan zijn rijkdom. In de zomer van 1973 wordt zijn kleinzoon Paul in Italië ontvoerd en die vragen 17 miljoen dollar van de moeder die niet in goede verhoudingen leeft met de familie Getty.

Ons verdict: Naast epossen (Gladiator, Robin Hood) & science fiction films (Alien, Blade Runner, The Martian)heeft Sir Ridley Scott zich al enkele keren gewaagd aan een ‘meer realistisch’ verhaal. The Counselor was zo’n betrekkelijk recente film waar ik persoonlijk niet zo’n fan van was en mijn vrees was dat All the Money in the World opnieuw zo’n productie wordt van de meester-cineast. In het genre was zijn broer Tony toch iets beter, moge hij ruste in vrede. All the Money in the World lijkt ons vooral een nieuwe poging van Scott om opnieuw in het ondiepe te springen en zijn kans te wagen op een Oscar die hij nog niet in de wacht sleepte. We hebben echter onze bedenkingen bij de Oscar-kansen van Ridley Scott.

Begrijp ons niet verkeerd, All the Money in the World is zeker een goede film met doordacht scenario vol onwaarschijnlijke dialogen, noemenswaardige prestaties door Michelle Williams, Mark Wahlberg & op het laatste nippertje Christopher Plummer (wie het nieuws niet heeft gevolgd, Plummer verving Kevin Spacey na zijn grensoverschrijdend verhaal) en een heerlijke cinematografie die de perfecte balans houdt tussen vintage & retro. De bloederige oorscène zal zelfs de wereld rondgaan. Echter is de concurrentie moordend en we vrezen niet dat de prestaties van de cast het zullen halen tegenover pakweg een Gary Oldman in Darkest Hour of het nieuwe award-kanonen The Post & The Shape of Water. Enkel Williams maakt een kans in onze ogen en dat is enkel omdat ze een kans miste met Manchester by the Sea.

Kortom, wij hebben genoten van All the Money in the World, maar we vrezen dat het niet genoeg zal zijn voor die Oscar van Ridley Scott. Toch blijven we duimen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.