The Servant banner

The Servant recensie op Apple TV Plus

The Servant recensie op Apple TV+The Servant *****

Bedenker: Tony Basgallop (24: Live Another Day, The Outcast) / Producer: M. Night Shyamalan (Sixth Sense, Glass/Split/Unbreakable, Signs)

Met Nell Tiger Free, Toby Kebbell, Lauren Ambrose, Rupert Grint, Boris McGiver, Jerrika Hinton, Tony Revolori, Alison Elliot,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Midsommar, Rosemary’s Baby, The Handmaid’s Tale, The Room & The Village.


Het verhaal: Een koppel uit Philadelphia is in rouw na een onuitspreekbaar tragedie rond hun zoon Jericho. De gebeurtenis zorgt voor spanningen in hun huwelijk en daarom beslist de kersverse moeder om een oppas in huis te halen om haar te helpen met de situatie.

 The Servant recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Dat Apple TV+ in 2019 een slechte start kende, is het understatement van het jaar met series zoals The Good Morning Show, See & Dickinson die alles behalve hoge toppen scheerde bij Amerikaanse recensenten & op sociale media. Toch is de nieuwe lichting van series alles behalve slecht te noemen en daarom beginnen we bij MoviePulp.be eindelijk aan de bibliotheek vol eigen televisiereeksen van het bedrijf uit Cupertino, Californië. Het eerste wat op onze agenda stond, is The Servant met niemand minder dan regisseur M. Night Shyamalan aan het roer. Een gewaagde keuze van Apple, gezien de regisseur van filmklassiekers zoals Unbreakable, Signs & The Sixth Sense niet bepaald geliefd is bij de hedendaagse bioscoopganger. The Happening, Lady in the Water & After Earth waren immers ondermaats voor zijn niveau, maar desalniettemin kan je niet ontkennen dat de de man behoorlijke cinema maakt.

De cast van The Servant recensie op Apple TV Plus

Zijn klasse toont hij opnieuw in The Servant voor Apple TV+ en dat op verschillende manieren. Enerzijds is er de schitterende casting met gewezen Harry Potter-ster Rupert Grint die zichzelf opnieuw uitvindt en namen zoals Nell Tiger Free (kan je geloven dat dit Myrcella Baratheon is uit Game of ThronesGame of Thrones?), Lauren Ambrose (uit Six Feet Under) & Toby Kerrell (de gefaalde Victor Doom uit Fantasic Four-reboot) die door hun metamorphose de pannen van het dak acteren. Dat begint goed. Anderzijds zijn er de vele typische plottwists door M. Night Shyamalan die aflevering per aflevering 100% tot zijn recht komen in The Servant en vele fans van de regisseur zullen de knipogen naar zijn filmuniversum (bvb. de regenjassen die gedragen worden door alle personages) opnieuw pruimen. Toegegeven, het plot van The Servant is niet nieuw als je kijkt naar Shyamalan’s The Village (en het zou ons ook niet verbazen dat er een cameo naar deze film zal plaatsvinden in de toekomst), maar de verborgen symboliek doorheen de christelijke mythologie wordt een stuk verder getrokken. Maar dat is niet alles. Het sterkste punt is het hoofdthema van kindersterfte dat zeer controversieel aanvoelt en een ware horror is voor ieder jong gezin die aan kinderen begint of families met kinderen tout cours. Deze reële suspense in plaats van uitgemolken commerciële jump scares die nagenoeg niet aanwezig zijn in The Servant wordt, met cliffhangers, uitmuntende filmmuziek & andere middeltjes om kijkers aan het lijntje te houden, tot in de puntjes uitgewerkt, zo straf dat zelfs yours truely eventjes moest pauzeren van het bingen om de serie aan te kunnen. Legendarisch werk door bedenker Tony Basgallop die zich dankzij de legacy van M. Night Shyalaman op de kaart zet. Tot slot is er nog het voortreffelijke thema eten dat vele liefhebbers van Chef’s Table op een andere manier naar hun bord laat kijken.

Kortom, M. Night Shyamalan toont opnieuw zijn tanden aan vriend & vijand! The Servant is het strafste wat we dit jaar op een streamingdienst zagen!!! Beklijvende cinema op het digitale scherm dat je nu achter de kiezen moet hebben.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter