Snowpiercer Netflix banner

Snowpiercer TV recensie op Netflix België

Snowpiercer S1 recensie op Netflix BelgiëSnowpiercer ***

Bedenker: Graeme Manson (Orphan Black, Snowpiercer)

Met Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Iddo Goldberg, Happy Anderson, Alison Wright, Mickey Sumner, Susan Park, Katie McGuinness, Lena Hall, Annalise Basso, Sam Otto, Roberto Urbina, Sheila Vand, Jaylin Fletcher,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de Snowpiercer-film, Hunger Games, Stargate SG-1 & Babylon 5.

Het verhaal: 7 jaar nadat onze wereld is veranderd in een onherbergzaam bevroren gebied, reizen de laatste overlevenden rond op de Snowpiercer; een eeuwig rijdende trein die continue de wereld rondreist. Het klassensysteem, de sociale ongelijkheid en overlevingsdrang van de passagiers aan boord zorgt voor een ongezien heftige strijd in deze fascinerende televisiebewerking.

Daveed Diggs en Jennifer Connelly in Snowpiercer TV recensie op Netflix België

Ons verdict: Dat TNT zich in de streamingoorlog heeft gegooid naast Netflix, Amazon en later Disney & Apple, vonden wij bij MoviePulp.be nog steeds een rare move. Zeker gezien WarnerMedia die TNT bezit, zijn volle focus legt op HBO Max en de televisiezender van Ted Turner nooit echt een succes geworden is in Europa. Maar kijk, de strijd der titanen gaat verder en na The Alienist is het aan Snowpiercer om kijkers te lokken naar TNT of voor ons Europeanen Netflix, gezien zij de internationale rechten opkochten.

Daveed Diggs en Jennifer Connelly in Snowpiercer S1 recensie op Netflix België

Met een budget van 70 miljoen dollar per seizoen en een commitment van minimaal 2 seizoenen en namen zoals Jennifer Connelly & Daveed Diggs in de cast is dit een prestige project voor de zender die weliswaar niet wordt verzilverd. De televisiereeks, geïnspireerd op Bong Joon Ho’s Snowpiercer uit 2013 & de Frans-Belgische graphic novel Le Transperceneige, neemt vanaf de eerste minuten de actievolle weg zonder effectief door te zetten met zijn opzet. Vanaf de eerste minuten is er dan ook, mede door de commerciële setting & doordeweekse cinematografie, weinig op te merken van het werk door de Zuid-Koreaanse cineast die onlangs een Oscar won met Parasite. Orphan Black-bedenker Graeme Manson neemt dus een ander creatief pad dat hem niet in dankbaarheid wordt onthaald. OK, af en toe wordt er meer in de mythologie achter de treinreis van Wilford Industries gestapt door de makers, maar het blijkt allemaal wat oppervlakkig en weinig memorabel voor de netvliezen ondanks de torenhoge kosten. Ook vonden we best dat ze een meer hedendaagse versie konden vinden van Snowpiercer met Elon Musk’s Hyperloop-concept in gedachten. Tot slot is de prestatie van Daveed Diggs op het randje van aanvaardbaar met Jennifer Connelly & Iddo Goldberg die enig licht schijnen op het acteerwerk in de tunnel.

Kortom, de Snowpiercer-franchise gaat van ruwe IJstrein in de bioscoop naar flauwe Moord in de Oriënt-Expres op Netflix. Bijzonder laf werk voor zo’n prestigieuze reeks en de rest van het seizoen brengt niet veel soelaas. Pik het mee op Netflix als je nog eens iets uit je geld wil knijpen op de internationale streamingdienst.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter