Glass recensie op Telenet Play More

Glass recensie op Telenet Play MoreGlass **** 1/2

Regie: M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Signs, The Village)

Met Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Sarah Paulson, Anya Taylor-Joy, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard, Adam David Thompson, Luke Kirby,…

Speeltijd: 129′

Ga kijken als je naar andere films in de franchise zoals Split & Unbreakable.

Het verhaal: Bewaker David Dunn gebruikt zijn bovennatuurlijke vermogen om Kevin Wendell Crumb op te sporen, een gestoorde man met 24 persoonlijkheden.

Ons verdict: De internationale box office is een meedogeloze plaats geworden met recensenten die met de pen klaar staan om de volgende flop neer te schrijven en influencers die zonder uitnodigingen de boel maar al te graag verzieken. Van deze zeitgeist is M. Night Shyamalan slachtoffer, want de man van The Sixth Sense, Signs & The Village heeft heel wat tegenstanders die maar al te graag een flop zagen in diens Glass, de inmiddels 3de film uit de filmreeks met Bruce Willis als The Overseer & Samuel L. Jackson als Mr. Glass uit Unbreakable en James McAvoy als The Horde met aan kop Kevin / The Beast uit Split.

De cast van Glass met Samuel L. Jackson, James McAvoy & Bruce Willis

Heeft het ergens te maken met Shyamalan’s pretentieuze kijk op het comic book-genre? Of zijn voorspelbare cliffhangers volgens velen? Of misschien de schaamteloze uitmelkerij van de regisseur met deze 3de Unbreakable-film? Ons hoef je het niet te vragen, want wij hebben 100% genoten van Glass die we een van de beste films van het voorjaar 2019 mochten noemen. De geweldige plotwendingen en stripboek metafictie viel bij de MoviePulp.be-redactie in de smaak. De geslaagde cinematografie dankzij o.m. Blumhouse Productions is ook om je vingers van af te likken, maar het is vooral de editing en het tempo die vergelijkbaar met Halloween Glass zo geslaagd maken. Tot slot ontgoochelen James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Sarah Paulson, Anya Taylor-Joy & Spencer Treat Clark niet met hun acteerprestatie in Glass in een einde dat misschien wel de hoofdreden is waarom velen de film niet konden pruimen. The journey is more important than the end or the start, people!

Kortom, M. Night Shyamalan is helemaal terug met Glass. Te streamen vanaf 27 september 2019 op Telenet Play More.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter