The Room 2019 recensie

The Room recensieThe Room *** 1/2

Regie: Christian Volckman (Renaissance)

Met Olga Kurylenko, Kevin Janssens, Joshua Wilson, John Flanders, Francis Chapman, Marianne Bourg,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van .

Het verhaal: Matt is een artiest die samen met Kate een afgelegen huis kopen. Tijdens het verhuizen, ontdekken ze een vreemde kamer die alles geeft wat ze maar wensen.

Olga Kurylenko in The Room recensie door Christian Volckman

Ons verdict: Dat Kevin Janssens bezig is aan een internationale carrière is geen geheim meer na films zoals Lukas, Revenge & Tueurs. Gezien zijn puike prestatie in De Patrick hopen we ook dan ook dat de man die inmiddels 40 lentes oud is en ons een ander gezicht toonde met d’Ardennen eindelijk in de Hollywood-voetstappen van Matthias Schoenaerts mag stappen. Tot op heden weet hij vooral de Franse markt te betreden met ook deze keer een Franse cineast die interesse toont in hem: Christian Volckman. Hij plaatst Kevin Janssens die de Canadese acteur Justin Chatwin verving  tegenover de bloedmooie ex-Bondgirl Olga Kurylenko in The Room.

Kevin Janssens in The Room

De Franse regisseur Christian Volckman is een creatieve duizendpoot die zowel ervaring heeft met schilderen, muziekvideo’s als animatiefilms. The Room is zijn eerste langspeelfilm (2de als je de animatiefilm Renaissance meetelt) en hij zet meteen een mooie visie neer van een bovennatuurlijke kamer die een volwassenen een kind laat zijn in zijn eigen huis. The Room is een intelligente thriller met Stephen King-ambities die misschien af en toe iets te cliché uit de hoek komt in het portretteren wat mensen willen in het leven, maar alles behalve cliché uit de hoek komt met zijn concept. De onderliggende boodschap wordt bovendien mooi in scène gezet door de acteerprestaties van Kevin Janssens & Olga Kurylenko die tevens perfect gecast zijn voor de gelegenheid. De cinematografie, concept design & enscenering zijn van topniveau voor een Frans-Belgische coproductie en het mag dan ook niet verrassen dat deze film tot op heden de 2de best presterende film is van Frankrijk na Anna. Tot slot duurt The Room een mooie 100 minuten lang, maar toch hadden we het gevoel dat hier meer in zat. Zeker met de ontknoping.

Kortom, met The Room zet Kevin Janssens opnieuw de puntjes op de i wat zijn internationale carrière betreft. Intelligente thriller die perfect in het rijtje van Stephen King kan passen. Aanrader!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter