Anna recensie door Luc Besson

Anna recensie door Luc BessonAnna *** 1/2

Regie: Luc Besson (Colombiana, Lucy, Taken)

Met Sasha Luss, Luke Evans, Cillian Murphy, Helen Mirren, Eric Godon, Lera Abova,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van Red Sparrow & Atomic Blonde.

Het verhaal: Onder de opvallende schoonheid van Anna Poliatova schuilt een geheim dat haar onuitwisbare kracht & vaardigheid zal ontketenen om een van ‘s werelds meest gevreesde moordenaars van de Russische overheid te worden.

Ons verdict: EuropaCorp-eigenaar Luc Besson krijgt klappen. Zijn groot science fiction project Valerian and the City of a Thousand Planets was een gewaagde kans met streep doorheen de rekening als gevolg en de hele #MeToo-beweging zette de Franse regisseur in een slecht daglicht. Hoe groot je ook mag zijn als regisseur met hits zoals The Fifty Element, Leon, Taken & Taxi, het tast je zelfvertrouwen aan en laat dit het lot zijn van zijn nieuwste spionagethriller Anna.

Sterk debuut van Sasha Luss in Anna recensie

Vreemd, want Anna getuigt van één van de beste plots die we ooit zagen voor een Luc Besson-film, maar hij gooit echter al zijn kunde op het vlak van films maken over boord met Anna. Het begin stuitert zoals een oude Lada en de opbouw blijft zwak doorheen de hele film met enkel het einde dat soelaas brengt vanwege de sterke plotwendingen. Maar zelfs met de talloze cliffhangers blijft Anna nog vrij conventioneel en lineair. Supermodel & Instragram-celebrity Sasha Luss is wel de perfecte protagonist als Russische spion en laat met haar Hollywood-debuut Jennifer Lawrence een poepje ruiken als je kijkt naar haar acteerprestatie in Red Sparrow. Ook Luke Evans & Cillian Murphy ondersteunen Luss met volle borst, maar de acteerprestatie van Helen Mirren is ondermaats. Alsook de cinematografie die op geen enkel moment meegaat met zijn tijd als je bvb. denkt aan het schitterende Atomic Blonde. De actiechoreografie is op niveau voor een EuropaCorp-productie, maar het tempo laat te wensen over voor een actiefilm in het Luc Besson-repertoire. Tot slot vinden we het gewaagd & geslaagd dat Besson een biseksuele vrouw in de schijnwerper plaatst, maar het heeft er misschien ook wel voor gezorgd dat de film zo slecht scoorde in markten waar het goed moest scoren zoals bvb. Rusland.

Kortom, gemengde gevoelens. Hield je van Red Sparrow, maar vond je dat er te weinig actie was? Dan is Anna iets voor jou. Het is weliswaar ondermaats voor een Luc Besson-filmproductie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter