Valerian & the City of a Thousand Planets recensie

Valerian and the City of a Thousand Planets ***

Regie: Luc Besson (Lucy, Fifth Element)

Met Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Ethan Hawke, Herbie Hancock, Rutger Hauer,…

Speeltijd: 137′

Ga kijken als je hield van Star Wars I-III & The Fifth Element.

Het verhaal: Majoor Valerian & sergeant Laureline moeten een gesloten voorwerp uit de handen van dieven halen en terugbrengen naar Alpha, de plek in het universum waar duizenden wezens samen leven…

Dane DeHaan & Cara Delevingne in Valerian & the City of a Thousand Planets

Ons verdict: Europa heeft eindelijk zijn eerste grootschalige science fiction film te pakken! Na Metropolis & The Fifth Element is het aan de strip ‘Valérian & Laureline‘ om tot leven te komen en niemand minder dan Luc Besson mag het geld van o.m. BNP Paribas Fortis & Orange opsouperen om zijn creatieve geest tot leven te laten komen.

En Besson laat zich volledig gaan! Valerian & a City of a Thousand Planets kan je best omschrijven als de nieuwe Star Wars, want het is sinds George Lucas‘ episodes I tot en met III geleden dat we nog zo’n uitgebreide wereld zagen op het witte doek. Hou je vast aan een immense wereld vol buitenaards leven, robots en andere raarvormige beesten. Fenomenaal! De chemie tussen Dane DeHaan & Cara Delevingne als agents Valerian & Laureline zit snor, maar waar de Franse regisseur bespaart op zijn productiekost van om en bij de 200 miljoen dollar is de editing. De montage & wijze waarop het verhaal wordt verteld, is zeer lineair en rechtvooruit. De dialogen zijn niet complex en de film wordt zoals een soeplepel gediend aan het publiek. Dit maakt de blockbuster zeer kinds met alle gevolgen vandien. Besson haalt alle mysterie en humor uit Valerian & the City of a Thousand Planets en dat kan misschien wel de reden zijn waarom wij na de vertoning op onze honger zaten. Wij hadden vooral een Batman vs. Superman-gevoel: een film propvol metafictie met verwijzingen naar de wereld van Ravian zonder focus op wat er eigenlijk echt gebeurt, nl. Valerian & Laureline die het heelal voort helpen.

Besluit: Valerian is Europa’s poging om een franchise uit de grond te stampen en wij hebben gemengde gevoelens. Ga vooral zien als je een fan van science fiction & fantasy pur sang bent.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter