Crawl recensie

Crawl recensieCrawl *** 1/2

Regie: Alexandre Aja (The Hills Have Eyes, Piranha 3D, Maniac) / Producer: Sam Raimi (Spider-Man trilogie, The Evil Dead, Army of Darkness)

Met Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark, Ross Anderson,…

Speeltijd: 87′

Ga kijken ala je hield van The Shallows & Buried.

Het verhaal: Haley gaat op zoek naar haar vader die spoorloos is, terwijl er een orkaan raast door het gebied waar hij woont.

Crawl recensie

Ons verdict: Als er één internationaal filmstudio is dat het moeilijk heeft door de streamingrevolutie, dan is het Paramount Pictures wel. Maar met voorbeelden zoals Annihilation & A Quiet Place heeft het zichzelf helemaal opnieuw uitgevonden en Crawl is de nieuwste poging van het filmstudio om met een laag productiebudget zoveel mogelijk geld in het laadje te brengen om Top Gun: Maverick tot een goed einde te brengen.

Barry Pepper & Kaya Scodelario in Crawl recensie

Met Crawl doet het opnieuw een strategisch geslaagde zet, want laat ons eerlijk zijn: Buiten de Crocodile Dundee-films zijn er maar weinig krokodillenfilms die noemenswaardig zijn. Lake Placid is de enige horror-franchise die in ons opkomt en zelfs dan nog kan je twijfelen over zijn kwaliteit. Crawl is zonder meer dankzij een sterk & realistisch scenario van de broers Michael & Shawn Rasmussen een dikke aanrader. Het geweldig regisseurwerk van Alexandre Aja die al heeft getoond dat hij het horrorgenre eer kan aan doen met The Hills Have Eyes & Piranha 3D en producent Sam Raimi die zonder twijfel zijn vingers in de praktische special effects heeft gestopt (it’s got The Evil Dead & Army of Darkness all over it) smaakt ook naar meer. Het tweespel tussen Kaya Scodelario & Barry Pepper die reeds in het verleden met elkaar samenwerkte op de set van Maze Runner: The Death Cure en samen met de digitale alligators zowat de hele film maken, is bovendien om van te snoepen voor een horrorfilm en de schrikmomenten zijn van topniveau. Tot slot zeggen we het zelden, maar we vonden de speelduur net iets te kort en het einde kon misschien wat krachtiger. Hop en al, een zeer geslaagde prestatie van cast & crew.

Besluit: Crawl is de beste horrorfilm met krokodillen die ik tot op heden zag. Het genre kent eindelijk zijn meester, hoewel het eerder een Shallows is in plaats van een Jaws.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter