The Gentlemen banner

The Gentlemen op iTunes recensie

The Gentlemen VOD recensieThe Gentlemen *****

Regie: Guy Ritchie (King Arthur: Legend of the Sword, Layer Cake, Aladdin)

met Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant,
Henry Golding, Eddie Marsan, Jeremy Strong, Michelle Dockery, Lyne Renee,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van Lock, Stock and Two Smoking Barrels & The Irishman.

Het verhaal: Een Amerikaanse expat probeert zijn zeer winstgevende marihuana-imperium in Londen te verkopen, terwijl hij plots meer concurrentie krijgt uit onverwachte hoeken.

Charlie Hunnam Hello GIF by The Gentlemen - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Met het (onterecht) falen van Guy Ritchie’s King Arthur: The Legend of the Sword werd de carrière van de Britse cineast in ballingschap geplaatst. De gewezen man van Madonna was daarom genoodzaakt om een commercieel Disney-project aan te nemen met Aladdin en gezien deze stevig groen kleurde aan de internationale box office, gaat Ritchie naar de roots: het Britse gangster-genre.

Charlie Hunnan & Matthew McConaughy in Guy Ritchie's The Gentlemen recensie

Met een stevige brok metafictie gaat het intelligent script met een protagonist & antagonist van start. Opnieuw valt de uitstekende editing op te merken die de Britse topregisseur steeds hanteert en de gewaagde maar ook geslaagde dialogen met vuilgebekte British slang woorden slaan je rond de oren vanaf het middenstuk. Deze balans wordt tot in de puntjes uitgewerkt door een meesterlijke Matthew McConaughey met een smaakvolle prestatie van Charlie Hunnam, Colin Farrell & Eddie Marsan ter ondersteuning. Huge Grant willen we ook best noemen, hoewel de nooit echt fan zijn geweest van de Britse romcom-acteur en niet te vergeten, de Belgische actrice Lyne Renee die een leuke gastrol vertolkt in The Gentlemen. Tot slot krijgen we in de speelduur van bijna 2 uur een veelvoud aan plottwists te zien, die je moet liggen als kijker maar die wij alleszins intelligent, weldoordacht & gewoonweg geniaal vonden.

Besluit: Guy Ritchie is zijn heerlijke zelf met The Gentlemen. Zonder twijfel één van de beste films van het jaar als Tenet naar 2021 verhuist. Wat een regisseur. Own it on video-on-demand tijdens lockdown en binnenkort ook Blu-Ray!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter