Crazy Rich Asians recensie op Telenet Play More

Crazy Rich Asians trailer met Henry GoldingCrazy Rich Asians ***

Regie: Jon M. Chu (G.I. Joe: Retaliation, Now You See Me 2, Step Up 2)

Met Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh, Gemma Chan, Awkwafina, Remy Hii, Lisa Lu, Ken Jeong, Sonoya Mizuno, Chris Pang, Harry Shum Jr., Ronny Chieng, Nico Santos, Jing Lusi,…

Speeltijd: 120′

Ga kijken als je hield van Qu’est-ce qu’on a encore fait au Bon Dieu?

Het verhaal: Rachel Chu uit New York reist naar Singapore met haar vriend Nick om de trouw van diens getuige en beste vriend mee te maken. Ze weet weliswaar niet dat haar vriend een ware celebrity is in het Aziatisch halfrond, gezien zijn familie de helft van de indrukwekkende immobiliën van het eiland bezit.

Michelle Yeoh in Crazy Rich Asians recensie op Telenet Play More

Ons verdict: Met een titel zoals Crazy Rich Asians ga je al meteen denken aan al die gekke Aziatische toeristen over de hele wereld die met camera’s alles & iedereen fotograferen, designer-tassen kopen aan de lopende band en (laat ons eerlijk zijn) enkel aan zichzelf denken als ze aan de eerste en de beste hotspot terecht komen.

Ontgoocheling in dat geval, want de inhoud van Crazy Rich Asians is heel anders. Het is vooral een verhaal over hoe verschillend het is om als Aziaat van het Westen of het Oosten te komen en dan kruist het vooral de degens met Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?. Het niveau van de Hollywoodfilm evenaart de Franse komedie weliswaar op geen enkel moment (het haalt hoogstens het niveau van zijn vervolgfilm Qu’est-ce qu’on a encore fait au Bon Dieu?), laat staan dat het de Aziatische versie van The Hangover kan genoemd worden door de aanwezigheid van Ken Jeong in de cast. Maar het verhaal en verschillende situaties in Crazy Rich Asians voelt zeer natuurlijk aan waardoor het vooral een geslaagde romantische film is van regisseur Jon M. Chu die niet zoals de vele Amerikaanse romcoms in het cliché hervalt. De hele Aziatische cast met aan kop Michelle Yeoh en namen zoals Constance Wu, Henry Golding, Gemma Chan, Chris Pang, Sonoya Mizuno & Remy Hii die zich geen zorgen meer hoeven te maken om een carrière te vinden in Hollywood & Azië na deze film, doen wat van hen verwacht wordt, hoewel de humor van pakweg Ken Jeong, Jimmy O. Yang, Nico Santos & Awkwafina aan een verbetering toe zijn voor de vervolgfilm Crazy Rich Girlfriend. Room for improvement op het vlak van humor met andere woorden.

Kortom, Crazy Rich Asians de Hangover van Singapore of Hong Kong noemen, is misschien wat teveel van het goeie, maar het is alles behalve slecht. Tijdelijk te streamen op Telenet Play More sinds een klein weekje.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter