Step Up 2: the Streets Blu-Ray review

CoverStep Up 2 ***

Regie: Jon M. Chu

Met: Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani

Speelduur: 97 min.

De opzwepende sequel op de succesvolle dansfilm Step Up is amusant vertier, met charismatische hoofdrolspelers en enkele spectaculaire dansscènes.

Vergelijk prijzen van Step Up 2 online op Kelkoo!

Het verhaal: Andie (Briana Evigan), een jonge straatdanseres, brengt zich met haar dansgroep – het beruchte “The 410” – voor de zoveelste keer in de problemen. Haar pleegmoeder is het zat, maar laat zich toch overhalen Andie nog een allerlaatste kans te geven, namelijk auditie doen bij de prestigieuze Maryland School of the Arts. Wanneer Andie tot haar grote verbazing wordt aangenomen gaat er een wereld voor haar open. Op de dansschool ontmoet ze de knappe en populaire Chase (Robert Hoffman), die ervan droomt ooit te kunnen meedoen aan de illegale danswedstrijd “The Streets”. Wanneer Andie abrupt aan de deur wordt gezet door haar crew stelt Chase voor om met een eigen groep dansers van de school mee te doen aan de straatdanswedstrijd. Andie gaat op het aanbod in, maar de balletschool vindt het maar niks…

Ons verdict: Hoewel Step Up 2: The Street verre van grootse cinema is, komen de makers nét met hun slap en clichérijk verhaaltje weg dankzij het ontegensprekelijke charisma van Evigan en de chemie tussen haar en Hoffman. Terwijl Step Up (2006) voornamelijk romantiek tegen een achtergrond van dans leverde, is John M. Chu’s sequel all about the dancing met een snuifje bubblegum-romantiek. De prominent aanwezige danscènes zijn tegelijk spectaculair én origineel, met een feilloze choreografie en dito uitvoering. De bijpassende muziek is dan weer een goed afgewogen mix van hedendaagse dancebeats en pompende RnB-tracks. Ondanks zijn korte filmografie blikt regisseur Chu zijn eerste studiofilm in met de nodige stijl en dynamiek, hoewel de montage soms wat beter kon. Het geheel houdt dan weer wel een goed tempo aan zodat je ook naast de dansscènes geboeid blijft kijken. Step Up 2: The Streets werd met zijn wereldwijde opbrengst van 144 miljoen dollar nog een vettere kaskraker dan het origineel. Het zal u dus niets verwonderen als we u melden dat Step Up 3 ondertussen al groenlicht heeft gekregen.

De Blu-Ray: Het 1080p hoge definitie anamorfische 2.35:1-beeld is haarscherp, met een uitstekend contrast en erg goed schaduwdetail. De zwarte tinten zijn solide en de overige kleuren ogen warm, natuurlijk en levendig. De gebruikte print is zoals te verwachten volledig vrij van vuil en beschadigingen. De Engelse Dolby TrueHD 5.1-track klinkt vol en dynamisch, met een goede spreiding en bijhorende ambiance. De muziek knalt uit de speakers en de dialogen komen mooi helder uit de centerspeaker. Ruis is zoals te verwachten bij een recente film als deze niet aanwezig. Er is ook een Engelstalige DTS 5.1- en een PCM 5.1-track aanwezig. Deze klinken beiden meer dan goed, maar het True HD-spoor draagt sowieso de voorkeur weg voor een film als dit. De Blu-Ray bevat dezelfde extra’s als de DVD versie, zijnde: de ‘making of’-featurettes “Through the Eyes” (12 min.) en “Outlaws of Hip Hop: Meet the 410” (5 min.), maar ook een filmpje met hoofdrolspeler Robert Hoffman, die een grap uit met een uitbater van een nachtwinkel. Er zijn verder maar liefst zes videoclips (met o.a. Flo Rida: featuring T-Pain, Missy Elliott en Brit & Alex) van hits uit de opzwepende soundtrack te bekijken en tenslotte zijn er vijf verborgen extra’s te ontdekken.

Bekijk hier nog eens de trailer:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Step Up 2: the Streets Blu-Ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter