Molly’s Game Telenet Play More recensie

Molly’s Game ***1/2

Regie: Aaron Sorkin (The West Wing)

Met: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera

Speelduur: 140′

Bekijk Molly’s Game op Play More vanaf 16 september als je houdt van typische Aaron Sorkin dialogen en andere films pokerfilms als Rounders.

Het verhaal: Een voormalige Olympische skiester verhuist naar Hollywood, werkt zich op in het illegale pokercircuit, en wordt zo verantwoordelijk voor de meest exclusieve pokerpartijen in La La Land, waarin filmsterren samen met maffiosi zij aan zijn spelen voor grof geld … .

Ons verdict: Dat Aaron Sorkin terecht één van de meest geroemde scenarioschrijvers van de voorbije 25 jaar is hoeven we jullie allicht niet meer te vertellen. Uit zijn toetsenbord vloeide onder meer de scripts van gelauwerde films als A Few Good Men, The Social Network en Moneyball. Sorkin schreef ook televisiegeschiedenis met The West Wing, en in iets mindere mate met Studio 60 on the Sunset Strip, en The Newsroom. Met Molly’s Game waagt hij zich voor het eerst in de regiestoel.

Was dit een geslaagde zet van Sorkin? Ja en nee, zijn reputatie zorgde ervoor dat absolute klasbakken als Jessica Chastain, Idris Elba en Kevin Costner hun medewerking verleenden, en op de beste momenten weerklinken alweer geniale dialogen. Echter, hij mist een sturende hand (zoals bv. David Fincher bij The Social Network) én lijkt net iets té verliefd op zijn eigen proza. Voeg daarbij een nogal ongelukkige flashbackstructuur die heel wat spankracht uit het verhaal haalt, en een iets té lange speelduur, en je krijgt een film die niet de duizelingwekkende kwaliteit haalt van eerder Sorkin werk.

Let wel, Molly’s Game blijft een aanradertje voor Play More Abonnees. De vele dialogen komen beter tot hun recht in de intimiteit van je woonkamer, dan in een bioscoopzaal. En het blijft een genot om Jessica Chastain (én haar indrukwekkende décolletés) voluit te zien gaan met een rol die haar op het lijf geschreven is. Uitmuntende acteurs, bij momenten heerlijke dialogen, en een boeiend maar nogal voorspelbaar verhaal. Véél meer moet dat niet zien voor een avond in september, waarop de nazomer zich niet laat zien.

Bekijk alvast de trailer van Molly’s Game.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter