I Know This Much is True HBO recensie op Telenet Play

I Know This Much is True HBO recensie op Telenet PlayI Know This Much is True *** 1/2

Bedenkers: Derek Cianfrance (The Light Between Oceans, Blue Valentine, The Place Beyond the Pines)

Met Mark Ruffalo, Mark Ruffalo, Kathryn Hahn, John Procaccino, Juliette Lewis, Melissa Leo, Imogen Poots, Philip Ettinger, Simone Coppo,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Foxcatcher, Monster & The Irishman.

Het verhaal: Nadat paranoïde & schizofrene Thomas Birdsey een inzinking heeft, komt zijn tweelingsbroer Dominick Birdsey op om zijn broer te verdedigen. Terwijl hij door de gevolgen van de gewelddadige acties van Thomas navigeert, reflecteert Dominick op hun jeugd waar de broers opgroeien onder de tirannieke heerschappij van hun driftige stiefvader Ray en hun aanhoudende verlangen om de identiteit van hun biologische vader te kennen. Dominick komt een stapje dichter bij die identiteit wanneer hij een manuscript van zijn grootvader laat vertalen uit het Italiaans naar het Engels, een geschenk van zijn zieke moeder.

I Know This Much is True HBO recensie op Telenet Play

Ons verdict: Filmmaker Derek Cianfrance is onder de Europeanen niet meteen de grootste dobber in Tinseltown, maar met producties zoals The Place Beyond the Pines, Blue Valentine & The Light Between Oceans heeft hij toch al een mooie web voor zichzelf gesponnen in Hollywood. Hij gaat nu samen met Mark Ruffalo voor het eerst naar televisie met de miniserie I Know This Much is True. Enfin, wat je ‘televisie’ kan noemen, gezien I Know This Much is True eerder aanvoelt als 6 kortfilms dan wat anders.

Mark Ruffalo in I Know This Much is True HBO recensie op Telenet Play

Opgelet, deze HBO-reeks op Telenet Play & Play More is er weer eentje om stevig te verteren met afleveringen die inkomen zoals een mokerslag voor de kijker. De pilot baant zich een weg doorheen het vlees dankzij een indrukwekkend staaltje acteerwerk van Mark Ruffalo die zichzelf 2 keer opnieuw uitvindt als enerzijds getormenteerde ziel op het randje van de afgrond & anderzijds vergeten sociopaat aan het einde van de maatschappij. Tussen expositie & resolutie verkent de regisseur samen met namen zoals Kathryn Hahn, John Procaccino, Juliette Lewis & Imogen Poots het hoofdthema van het plot, nl. relaties tussen mensen die je zoals (plus)ouders, (half)broers, (stief)zussen, (achter)neven, (achter)nichten, (suiker)nonkels, (suiker)tantes, dichte vrienden & andere familieleden onmogelijk van jezelf kan afschudden. Beduidende content hoewel we wel moeten bekennen dat het uitdagend was voor de synthese doorheen het pessimisme, de ellende & met momenten bijna uitzichteloosheid te navigeren tijdens het bingen van I Know This Much is True.

Kortom, dat Mark Ruffalo één van de strafste acteurs is uit The Avengers-stal bewijst hij opnieuw met deze nieuwste HBO-serie I Know This Much is True waarin Derek Cianfrance opnieuw (zowel creatief als inhoudelijk) interessante wegen zoekt om relaties tussen familieleden te verkennen. Nu al de nieuwe Golden Globe-nominee voor de kwalitatieve televisietak van WarnerMedia en te volgen op Telenet Play (More).

I Know This Much is True HBO recensie op Telenet Play

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter