Dark Waters recensie in Grand Eldorado van UGC De Brouckere

Dark Waters recensieDark Waters *** 1/2

Regie: Todd Haynes (Carol, Wonderstruck)

Met Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman, Victor Garber, William Jackson Harper,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van Official Secrets, An Inconvenient Truth & The Report.

Het verhaal: Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote petrochemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict.

Mark Ruffalo in Dark Waters recensie

Ons verdict: Documentaireverhalen in fictievorm doen het goed in Hollywood met het recente Official Secrets die gerust kan meedingen met topfilms van 2020 zoals The Gentlemen, Little Women & 1917. In dit subgenre krijgen we Dark Waters te zien met Marvel-Avenger Mark Ruffalo in de hoofdrol in een schandaal rond het chemische goedje teflon ontwikkeld voor huishoudens door chemiereus DuPont na WOII.

Reeds in avant-première gegaan in de betere bioscoop en zelfs met een Brusselse mediastunt door de film te screenen voor de policy makers van de Europese instellingen toont Dark Waters meteen zijn ware aard: het plot. Dark Waters gaat en staat met zijn verhaal dat voortvloeide uit het loodzware werk waarvoor milieuadvocaat & -activtist Rob Bilott zijn hele carrière heeft gestreden. Bovendien zet Todd Haynes de strijd van Bilott tegen het gevaarlijke Perfluoroctaanzuur (PFOA) & Perfluoroctaansulfonzuur (PFOS) dat vroeger een onderdeel was van telfonpannen succesvol in door het te koppelen aan de klimaatcrisis van de jaren 2020. Haynes die met Carol reeds toonde aan The Academy wat hij in zijn mars heeft, knipt Dark Waters op een mooie opbouw, maar moet toch de duimen laten voor eerder werk van Gavin Hood in zijn subgenre. Hetzelfde geldt ook voor Mark Ruffalo die misschien een mooie prestatie neerlegt in Dark Waters, maar misschien niet het onderste uit de kan haalde als je kijkt naar wat hij doet in Spotlight & Foxcatcher. Tot slot misstaat de speelduur van iets meer dan 2 uur Dark Waters niet.

Besluit: Dark Waters met een geslaagde Mark Ruffalo is een must voor iedereen die begaan is met het milieu en de impact die chemicaliën hebben op onze allerdaagse leven. Geweldig werk van regisseur Todd Haynes.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter