The Report recensie op Amazon Prime Video

The Laundromat Netflix recensieThe Report ** 1/2

Regie: Scott Z. Burns (Pu-239) / Producer Steven Soderbergh (Unsane, Traffic, Ocean’s Eleven)

Met Adam Driver, Annette Bening, Ted Levine, Michael C. Hall, Tim Blake Nelson, Corey Stoll, Maura Tierney, Jon Hamm,…

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van The Laundromat & House of Cards.

Het verhaal: Daniel Jones, onderzoeker voor de Senaat, krijgt na 9/11 de lastige opdracht om de inspectie te leiden naar de verhoortechnieken van de CIA. Na jarenlang uitgebreid onderzoek komt hij achter de gruwelijke, immorele martelpraktijken die de CIA jarenlang heeft proberen te verzwijgen. Het publiceren van dit rapport blijkt echter moeilijker dan gedacht. Het Witte Huis en de CIA doen er alles aan om dit veel onthullende onderzoek achter gesloten deuren te houden.

Adam Driver in The Report recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Waar Netflix is, is Prime Video. En hoe. Voor de gelegenheid vroeg de grootste e-commerce speler van de wereld Amazon aan Steven Soderbergh om nieuwe fictie te maken op basis van een documentairethema. Doet sterk denken aan de situatie van The Laundromat, juist? Anyway, in dit geval ging het opnieuw om een controversieel onderwerp, nl. de zogenaamde enhanced interrogation techniques (does waterboarding ring a bell?) die de CIA toepaste om Al Qaida, de Taliban, IS & andere terroristische groeperingen te bestrijden. Boeiende proza, maar…

Soderbergh nam weliswaar niet de regie op zich, die liet hij over aan zijn vaste scenarioschrijver Scott Z. Burns van films zoals An Inconvenient Truth, The Bourne Ultimatum, Side Effects & meer. Dat zie je dan ook meteen aan de productie, want als je enkel naar het geluid en de dialogen luistert, valt The Report een stuk gemakkelijker te volgen dan pakweg een Laundromat of The Post. Echter is The Report niet bepaald entertainend met een doordeweekse prestatie van Adam Driver die met The Report zijn meest inhoudsloze acteerprestatie ooit neerlegt, mooie gezicht die weinig uitblinken (buiten Annette Bening die formidabel uit de hoek komt) en een futloze cinematografie die de gloriedagen van House of Cards achterna probeert te gaan. Met andere woorden, volg het zoals een documentaire en dan vind je het geslaagd, maar als je op zoek bent naar meer, raden we jullie aan om eerder The Irishman te streamen.

Kortom, The Report was een tijdje te zien in de betere bioscoop, maar zelfs op Amazon Prime Video haalt hij niet het gewenste niveau. Verlies je tijd er niet aan, tenzij je nog eens iets wil bijleren over Amerikaanse oorlogsvoering en de Irakoorlog.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter