Watchmen HBO banner

Watchmen HBO recensie op Telenet Play

HBO's Watchmen S1 recensie op Telenet PlayWatchmen *****

Bedenker: Damon Lindelof (Lost, The Leftovers)

Met Regina King, Jeremy Irons, Tim Blake Nelson, Don Johnson, Yahya Abdul-Mateen II, Andrew Howard, Christie Amery, Hong Chau, Frances Fisher, Edward Crook, Louis Gossett Jr,…

Speeltijd: 9 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Man in the High Castle, The Umbrella Academy, The Boys  & toch ook wel een beetje Watchmen.

Het verhaal: Opgezet in een alternatieve geschiedenis waar een gemaskerde burgerwacht wordt behandeld als bandieten, omarmt Watchmen de nostalgie van de originele baanbrekende graphic novel met dezelfde naam, terwijl hij probeert een eigen weg te banen.

Regina King als Hooded Justice in Watchmen HBO recensie

Ons verdict: Onder de comic book-verfilmingen (of zeggen we beter graphic novel-verfilmingen) hebben we al jaren een duidelijke top 3 met aan kop Sin City door Robert Rodriguez gevolgd door The Dark Knight van Christopher Nolan & Zack Snyder’s Watchmen. Watchmen krijgt nu door HBO een remake op stream, dus dat maakte ons al enigszins argwanend. Maar toen we hoorde dat de gewezen schrijver van Lost zich mocht uitleven om de strip door Dave Gibbons & Alan Moore op het kleine scherm te brengen, waren we buiten ons zelve, want ook deze reeks prijst onder één van de beste series aller tijde van yours truely. Een volledig onpartijdige recensie over deze HBO’s Watchmen is dan buiten de kwestie, maar laat ons jullie vertellen waarom het nieuwe Watchmen nu al legendarisch is.

xxxx

Lindelof is een ambitieuze jongen als je weet dat hij heel wat op zijn palmares heeft staan en een uitdaging als Watchmen toont dan ook de bedenker’s ambitie om het comic book genre door elkaar te schudden. Dat doet hij voor HBO met Watchmen op een zeer originele manier door de comics van Watchmen niet volledig over te kopiëren, maar heel wat elementen van de aparte superheldengroep verborgen te houden of te verhuizen naar de achtergrond. Bovendien is de production design & vormgeving van figuren zoals Nite Owl, Ozymandias, Looking Glass, Red Scare, Dr. Manhattan, Rorschach,… al vanaf de eerste minuten origineel en om van te smullen als stripboekliefhebber. Maar het is vooral de genrevermenging van science fiction met zwarte onderdrukking gelijkaardig als Westworld (science fiction + western) die deze versie van Watchmen zo baanbrekend maakt. Toegegeven, sommigen zullen het misschien wat arty vinden om zwarte slaverij, de Ku Klux Klan, 7th Kalvary & toneel te verwerken in het comic book genre, maar in termen van alternatieve toekomsten werkt Lindelof Watchmen tot in de puntjes uit. Castleden zoals Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson & Tim Blake Nelson zetten meteen de puntjes op de i in de pilot door een rol te spelen zoals je ze nog nooit hebt gezien op het grote & kleine doek en ook het tempo is van een heerlijk sluimerend tempootje dat je continu laat snallen naar meer. De dikke knipoog naar Knight Rider konden we immers ook waarderen samen met de legendarische muziek door Trent Reznor & Atticus Ross. Tot slot kozen de makers voor een voortreffelijk team van regisseurs zoals Nicole Kassell (The Killing, Westworld S2, Vinyl) die de aflevering van gemiddeld een uur tot een perfect einde brengen.

Kortom, met Watchmen toont HBO weer wie er de baas is in streamland. Sorry, Netflix & Amazon, maar Watchmen verslaat The Umbrella Academy, The Punisher & The Boys met 2 handen op de rug. Fenomenaal.

Watchmen HBO recensie op Telenet Play

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter