On Becoming a God in Central Florida recensie op Telenet Play [eerste indruk]

On Becoming a God in Central Florida recensie op Telenet PlayOn Becoming a God in Central Florida ***

Bedenkers: Robert Funke & Matt Lutsky / Regisseur: Charlie McDowell (Legion S2, The One I Love)

Met Kirsten Dunst, Théodore Pellerin, Ted Levine, Mel Rodriguez, Beth Ditto, Julie Benz, Josh Fadem, Mary Steenburgen, Sharon Lawrence, Alexander Skarsgard,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 – 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Orange is the New Black & Three Billboards Outside Ebbing Missouri.

Het verhaal: Central Florida, 1992. Krystal & Travis Stubbs proberen met hun lage inkomens rijk te worden via FAM-distribution (Founders American Merchandise) van oprichter Obie Garbeau II die werken met een piramidesysteem. Wanneer het noodlot toeslaat, gaat Krystal de piramide omhoog op zoek naar hulp en … Wraak.

Kirsten Dunst & Alexander Skarsgard in On Becoming a God in Central Florida recensie op Telenet Play

Ons verdict: Piramidefraude. Velen zijn er op één of andere manier wel eens mee in contact gekomen als je denkt aan bvb. Herbalife, Tupperware & UpperDare (hoewel de laatste 2 niet illegaal zijn in Europa onder de noemer multi-level marketing), maar bedenkers Robert Funke & Matt Lutsky willen de humor zien in het hele gebeuren met de nieuwe Showtime-serie On Becoming a God in Central Florida die vanaf 1 oktober 2019 te zien zal zijn op Telenet Play.

Voor ons was het al duidelijk vanaf de eerste minuten dat On Becoming a God in Central Florida gaat en staat met de acteerprestatie van Kirsten Dunst die sinds haar Spider-Man-dagen ver gevorderd is met voorbeelden zoals Melancholia, The Beguiled & Interview with a Vampire. Ook deze keer zien we een mooie prestatie van de vrouw met een aantal sterke scènes waarin ze acteert (cfr. de bewegende foto bovenaan die de pilot afsluit op een fenomenale manier). Het korte gastoptreden van Alexander Skarsgard geeft de man met Zweedse roots niet meteen de tijd om uit te blinken zoals hij deed met Big Little Lies, maar het zet wel meteen de toon van het algemene gevoel van deze zwart satirische televisieserie. Ook weer sterk van de man. Het plot is er eentje om uniek te noemen, hoewel we noties van Orange is the New Black terugvinden en het niveau van de satire (alsook de cinenatografie) vergelijkbaar is met Oscar-winnaar Three Billboards Outside Ebbing Missouri. De enige kritiek die we in de eerste helft van het seizoen kunnen vinden, is de algemene verhaallijn waarheen de makers willen gaan met de serie, want het opstapelen van miserie en ermee lachen moet een gegeven moment wel stoppen uiteraard. Misschien wel een pijnpunt van veel satirische fictie als je kijket naar In Bruges, The Politician, Dead to Me & Legion in zekere mate. Inmiddels is On Becoming a God in Central Florida vernieuwd voor een 2de seizoen, dus continuïteit wordt verzekerd.

Kortom, in On Becoming a God in Central Florida schittert de fantastische Kirsten Dunst zoals je ze nog nooit zag in een uniek sausje van satire. Pik het week per week met op Telenet Play vanaf dinsdag 2 oktober 2019.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter