Boy Erased Blu-Ray recensie

Boy Erased Blu-Ray recensieBoy Erased *** 1/2

Regie: Joel Edgerton (The Gift)

Met Lucas Hedges, Nicole Kidman, Joel Edgerton, Russell Crowe, Joe Alwyn, Troye Sivan, Madelyn Cline,…

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van Disobedience & Foxcatcher.

Het verhaal: De zoon van een predikant wordt gedwongen deel te nemen aan een door de kerk gesteund programma om homo’s, lesbo’s & andere leden van de LGBTQ-community in zijn geheel te bekeren.

Lucas Hedges in Boy Erased

Ons verdict: Nooit gehoord van deze Boy Erased? Dat kan. De film haalde overigens geen Belgische bioscooprelease nadat hij de strijd verloor van o.m. A Star is Born & Bohemian Rhapsody op de Golden Globes 2019 en dat maakt een internationale release moeilijk voor een film gericht op de meerwaardezoeker. Dat betekent weliswaar niet dat de film aan kwaliteit moet inboeten en een Blu-Ray-release was dan ook gepast om het verhaal van Garrard Conley, op wiens memoirs Boy Erased is gebaseerd, een forum te geven.

Lucas Hedges, de zoon van cineast & scenarist Peter Hedges (What’s Eating Gilbert Grape, The Odd Life of Timothy Green) en Oscar-deenemer met prestaties in Manchester by the Sea, Lady Bird & Three Billboards Outside Ebbing Missouri, speelt de rol van zijn leven met 2 uitmuntend uitgewerkte scènes die zowel choquerend zijn als openbaring brengen. Sterk werk van de jongeman die nog maar 22 jaar is. Hedges wordt bovendien ondersteund door een sterke Nicole Kidman & Russell Crowe met als kers op de kaart Joel Edgerton die een solide regie op zich neemt alsook de beduidend belangrijke rol van Victor Sykes. We moeten toegeven dat Boy Erased wel geen hapklare brok is met het begin dat zeker een uur op de maag blijft liggen en de depressieve sfeer & cinematografie dat vergelijkbaar met Disobedience de gehele filmproductie teistert. Het tempo doet dan weer heerlijk terugdenken aan Foxcatcher met het einde dat dan weer een beetje te veel uitgerekt wordt.

Besluit: Boy Erased won geen Golden Globes of Oscars, maar verdient toch je aandacht. Eén va de betere films die dit jaar meteen op Blu-Ray, DVD & video-on-demand schrijnt.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter