Mary Queen of Scots recensie

Mary Queen of Scots recensieMary Queen of Scots **

Regie: Josie Rourke

Met Saoirse Ronan, Margot Robbie, Guy Pearce, David Tennant, Jack Lowden, Joe Alwyn, Ismael Cruz Cordova, Adrian Lester,…

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van Elizabeth, The King & Outlaw King.

Het verhaal: Het leven van Maria I van Schotland in beeld en haar relatie met haar nicht Koningin Elizabeth I van Engeland.

Saoirse Ronan in Mary Queen of Scots recensie

Ons verdict: Het stond in de sterren geschreven dat Mary Queen of Scots een literair succes ging worden: De schitterende Saoirse Ronan uit Lady Bird & Margot Robbie uit I, Tonya tegenover elkaar, ondersteuning door niemand minder dan Guy Pearce uit Brimstone & David Tennant uit Jessica Jones S1, het debuut van de vrouwelijke regisseuse Josie Rourke, een scenario door House of Cards-schrijver Beau Willimon op basis van historicus John Guy, prachtige kostuums, landschappen uit Game of Thrones, etc. Enfin, zoveel had deze middeleeuwse biografie van het leven van Maria I van Schotland in zijn mars, maar de uitwerking laat spijtig genoeg te wensen over. Mary Queen of Scots is hoofdzakelijk langdradig en laat ons terugdenken aan die tijd rond de eeuwwisseling toen we verplicht van het school moeten kijken naar Elizabeth met Cate Blanchett en ons nog steeds afvroegen waarom deze koningin een maagd genoemd kon worden. Maar dat is buiten de kwestie. We krijgen dus met Mary Queen of Scots een steriele les geschiedenis met politieke getouwtrek en een hele hoop ingewikkelde intriges, maar 0 romantiek, passie & emotie van de personages. De confrontatie tussen Margot Robbie & Saoirse Ronan laat tot slot bijna 2 uur op zichzelf wachten en dan nog blijft deze enigszins uit #shame *ting ting* Enkel de kostuums (en ook wel een beetje de landschappen van het prachtige Schotland) zijn de moeite en ook de enige reden waarom de film een Golden Globe won.

Kortom, als je graag naar kostuums & Engels middeleeuwse geschiedenis kijkt, is Mary Queen of Scots iets voor jou. Anders laat je het maar liever aan jezelf voorbij gaan.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter