The King recensie op Netflix België

The King posterThe King ***

Regie: David Michôd (Animal Kingdom)

Met: Timothee Chalamet, Joel Edgerton, Sean Harris, Robert Pattinson, Lily-Rose Depp

Speelduur: 140′

Ga kijken als je hield van Mary Queen of Scots & Outlaw King.

Het verhaal: Engeland, de late middeleeuwen, een drankzuchtige prins wordt tot Koning Henry V gekroond nadat zijn tyrannieke vader sterft. Hij komt algauw in conflict met rebellen onder de eigen rangen en de Franse Dauphin.

The King Netflix recensie

Ons verdict: Sinds een jaar of twee kunnen we ook op Netflix ieder najaar uitkijken naar hun betere ‘Original Films’. Na de amusante Eddie Murphy comeback ‘Dolemite is my Name’ vorige week, en voor de klepper der kleppers The Irishman eind deze maand, krijgen we nu The King. Een herwerking van Shakespeare’s Henry V voor een ruim en hedendaags publiek.

Timothée Chamalet is The King voor Netflix

Daarin zit meteen de grootste verdienste van The King. Het script en de dialogen slagen er wonderwel in om de soms stoffige en hoogdravende Shakespeariaanse proza bevattelijk te maken voor de gemiddelde Netflix-abonnee, zonder de universele thema’s en rijke verhalen uit het oog te verliezen.

De tweede verdienste is de authentieke look van de film, met name in de gevechtscènes. Niet dat het recent niet nog beter is gedaan in Game of Thrones (The Battle of the Bastards is nooit ver weg, red.) maar hulde om de rauwe en realistisch manier waarop het middeleeuws wapengekletter in beeld is gebracht.

Joel Edgerton in The King recensie op Netflix België

Wat ons bij de zwaktes brengt van The King. Weinig verrassend: de té lange speelduur, net als 95% van de hedendaags prenten zou een strakkere montage en 30 minuten minder aangewezen zijn. Maar het grootste euvel is zonder meer de casting. Op Joel Edgerton na die als Falstaff overtuigt als een soort doorzopen Russel Crowe look-a-like in Robin Hood kostuum, en Ben Mendelson die 5 minuten in beeld komt als Henry IV, zagen wij maar weinig overtuigend. Chalamet, hoewel op zich een degelijke jonge acteur, past niet in het plaatje. En de afgrijselijke afbeelding van de Franse Dauphin door Robert Pattinson slaagt er eigenhandig in om onze beoordeling minstens een halve ster te laten inleveren.

Kortom: The King is prima voor een regenachtige avond streamen op de bank, maar hier zat meer in.

Timo vs. Robert in The King Netflix recensie

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter