A Rainy Day in New York recensie

A Rainy Day in New York recensieA Rainy Day in New York **

Regie: Woody Allen (Blue Jasmine, Match Point, Irrational Man)

Met Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Liev Schreiber, Diego Luna, Jude Law, Rebecca Hall, Kathryn Leigh Scott, Kelly Rohrbach,…

Speeltijd: 92′

Ga kijken als je hield van ander werk door Woody Allen zoals Café Society.

Het verhaal: Gatsby & Ashleigh zijn 2 verliefde studenten aan de universiteit van Yansley die op weekend naar New York gaan, omdat één van hen een interview heeft met een bekende regisseur.

Timothée Chalamet & Elle Fanning in A Rainy Day in New York recensie

Ons verdict: Een koppel dat tijdens hun geplande getaway out of love vallen, is niet nieuw voor Woody Allen als je denkt aan onder meer het recente Café Society, maar je zou toch verwachten dat Allen na de recente commoties iets anders wil brengen? Nee. Met A Rainy Day in New York zien we weer niets nieuws onder de zon van de regisseur die inmiddels zo’n 48 films op zijn naam heeft staan en gezien zijn uitgebreid repertoire beginnen we stil aan de films uit zijn portfolio, die noemenswaardig blijven zoals Match Point, Midnight in Paris, Irrational Man & Annie Hall, te spotten. Net zoals Café Society verwachten we dat A Rainy Day in New York niet gauw op de netvliezen zal plakken bij de doorsnee bioscoopganger, laat staan dat het de vele Woody Allen-fans, op zoek naar gesofisticeerde humor in romantische komedies, zal bekoren. Misschien heeft het deels te maken met Timothée Chalamet & Elle Fanning die alles behalve een geloofwaardig personage afleggen en een teleurstellende acteerprestatie nalaten. Zelfs namen zoals Jude Law, Diego Luna, Liev Schreiber & Rebecca Hall verdwijnen in de achtergrond. De enige die (verrassend genoeg) iets of wat goed uit de film komt, is Selena Gomez. Maar ook het verhaal, de dialogen & de banale situaties zijn los uit de lucht gegrepen en getuigen van weinig creativiteit.

Kortom, A Rainy Day in New York is niet het beste wat we te zien kregen van Woody Allen die kost wat kost op de filmset wil blijven tot hij sterft. En hij zal daarvoor eeuwig en altijd steun van Scarlett Johansson krijgen.

Amanpour questions Chalamet about Woody Allen

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.