Spider-Man Into the Spider-Verse Blu-Ray recensie

Spider-Man Into the SpiderVerse Blu-Ray recensieSpider-Man Into the Spider-Verse ***

Regie: Bob Persichetti (Puss in Boots, Le Petit Prince), Peter Ramsey & Rodney Rothman (22 Jump Street)

Met de stemmen van Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Zoë Kravitz, Brian Tyree Henry, Nicolas Cage, Liev Schreiber, Chris Pine, Kathryn Hahn,… / Vlaamse stemmen van Youssef El Kaouakibi, Dimitri Vegas, Koen De Bouw, Alex Agnew, Laura Tesoro, William Boeva, Rikkert Van Dijck,…

Speeltijd: 117′

Ga kijken als je hield van Dragon Ball Super: Broly of andere animatieseries van Spider-Man.

Het verhaal: Tiener Miles Morales wordt de Spider-Man van zijn realiteit en kruist zijn pad met 5 tegenhangers uit andere dimensies om een bedreiging voor alle werkelijkheden te stoppen.

Het verhaal: Voor de Oscars 2019 was het eens een keer iets anders in de categorie Beste Animatiefilm. Niet Pixar won voor de zoveelste keer een award, maar Sony met deze Spider-Man: Into the Spider-Verse of Spider-Man: Een Nieuw Universum in het Nederlands ging met de eer lopen. Het was een persoonlijke overwinning van schrijver Phil Lord die met The Lego Films al wat animatiewerk op zijn naam heeft staan, maar vooral vanwege de overwinning tegenover Disney die hem aan de deur zette voor Solo: A Star Wars story.

Spider-Man Into the Spider-Verse Blu-Ray recensie

Met stemmen van Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Zoë Kravitz, Brian Tyree Henry, Nicolas Cage, Liev Schreiber, Chris Pine & Kathryn Hahn ontbreekt het niet aan grote namen voor Sony die vastberaden is om het universum van Spider-Man uit te breiden met Venom maar ook Morbius the Living Vampire, Kraven the Hunter, The Sinister Six & meer. Een zoveelste reboot van Spider-Man zagen Sony niet zitten met Tom Holland die hun golden boy is in de Marvel Cinematic Universe, dus deze animatiefilm was de perfecte manier om verschillende fanboys van de Spidey-comics een pleziertje te doen en bovendien een zwarte Spider-Man te introduceren in tijden waarin Black Panther potten breekt. Echter vonden wij de unieke stijl van Spider-Man: Into the Spider-Verse in het algemeen iets te epileptisch & druk om er ten volle van te genieten en voor kinderen is de animatiefilm door Bob Persichetti, Peter Ramsey & Rodney Rothman iets te complex om te volgen (fijne cliffhanger, overigens). Tot slot vonden we de slingerscènes van Miles Morales ver van de legendarische status uit de originele Spider-Man-films hebben.

OK, de genialiteit van Spider-Man: Into the Spider-Verse ontsnapt me wat, maar het is wel een terechte Oscarwinnaar. Leuk om te streamen of op Blu-Ray te bezitten als Spider-fan!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.