Bumblebee recensie

Bumblebee recensie

Bumblebee **

Regie: Travis Knight (Kubo & the 2 Strings)

Met Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge Lendeborg Jr., John Ortiz, Gracie Dzienny, Ricardo Hoyos,… en Engelse stemmen van Dylan O’Brien, Peter Cullen, Angela Bassett, Justin Theroux,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van de vorige Transformers-films.

Het verhaal: B-127 a.k.a. Bumblebee landt op aarde na het vluchten van de oorlog op Cybertron en maakt al meteen vijanden.

Bumblebee op de sofa in Bumblebee recensie

Ons verdict: Laat ons eerlijk zijn… Na de originele Transformers ging het alleen maar bergaf met de volwassen films van de populaire Hasbro-figuurtjes. Met The Last Knight als zoveelste dieptepunt kwam er eindelijk een einde aan het Michael Bay-tijdperk en we hadden moed. Travis Knight mocht immers samen met het geld van Steven Spielberg een prequel op het speelgoedwerk van Bay maken, maar spijtig genoeg lossen ze de verloren franchise niet op.

Bumblebee lijdt aan een falend verleden dat hem geen goed doet en daar komt nog bovenop dat hij zijn verleden geen eer aan doet. Zo past het hele plot al helemaal niet in de vorige Transformers-films (Bumblebee tijdens WOII, anyone?) en een volledige reboot met de talloze referenties naar Optimus Prime blijft ook uit. De makers bij Paramount weten dus niet bepaald waar ze met hun legacy heen moeten. Maar goed, als we Bumblebee volledig standalone bekijken, blijft het zeer dicht bij de oorspronkelijke tekenfilms uit de jaren ’80 met figuren zoals Blitzwing, Wheeljack, Shatter, Dropkick, Soundwave, Ravage & Cliffjumper die de revu doen, maar met een magere cast, povere acteerprestaties, slappe special effects, een verhaal dat op een A4’tje past, inhoudsloze dialogen en zwakke referenties naar de eighties hield Bumblebee ons amper wakker. Enkel de schattige gezichtsuitdrukkingen en gekke fratsen van Bumblebee waren een licht doorheen de tunnel.

Kortom, er is niks erger dan een Transformers-film met zwakke special effects dachten we. Wel, Bumblebee doet er nog een schepje bovenop. Schrappen die handel!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter